Vesilahden raju tulipalo: palaneesta rakennuksesta löytyi vainaja

Tulipalossa tuhoutui lauantaiyönä kolme pihapiirissä sijainnutta rakennusta sekä auto ja vene. Poliisi tutkii rakennuksesta löytyneen vainajan kuolinsyytä.

Poliisi tutkii palaneesta kiinteistöstä löytyneen vainajan kuolemansyytä.

8.8. 10:36 | Päivitetty 9.8. 7:20

Aamulehti

Vesilahden viikonloppuisen rajun tulipalon tutkinnan yhteydessä yhdestä palaneesta kiinteistöstä on löytynyt vainaja, Sisä-Suomen poliisi kertoi maanantaina aamupäivällä.

Poliisi tutkii kuolemansyytä eikä tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää. Vakkalantien tulipaloa tutkitaan muuten epäiltynä tuhotyönä.

Palaneelle kiinteistölle oli laitettu poliisinauhat.

Tältä pihapiiri näytti maanantaina iltapäivällä.

Maanantaina iltapäivällä pihapiiri oli eristetty poliisinauhalla, mutta paikalla ei ollut viranomaisia. Palaneesta päärakennuksesta nousi vielä tuolloin savua.

Kuolemansyy selvitetään silloin, kun on syytä epäillä, että kuoleman on aiheuttanut rikos, tapaturma, itsemurha, myrkytys, ammattitauti, jokin hoitotoimenpide tai kun kuolema on tapahtunut muuten yllättävästi. Kyseessä on kaikkineen pitkä prosessi. Lopullisen lausunnon saamiseen menee kuukausia. Rikosnimike voi tosin muuttua jo tätä ennen esimerkiksi murhaksi, tapoksi tai surmaksi.

Tärkeässä roolissa on vainajalle tehtävä oikeustieteellinen ruumiinavaus. Oikeuslääkäri pystyy usein kertomaan poliisille jotain heti avauksen jälkeen. Sen sijaan esimerkiksi veri- ja virtsanäytteistä joudutaan odottamaan tuloksia viikkoja, jopa kuukausia.

Mitä lauantaina tapahtui?

Palossa tuhoutui loma-asuntona toiminut päärakennus, vanha navetta sekä varastorakennus, jossa säilöttiin puuta. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle rakennukset olivat täyden palon vaiheessa. Lisäksi päärakennuksen edessä oleva auto ja pihassa ollut vene trailerilla paloivat kokonaan. Rakennus on aikaisemmin toiminut kouluna. Hälytys tulipalosta annettiin hieman ennen aamuneljää.

Pihapiirin rakennukset olivat täyden palon vaiheessa, kun palokunta saapui paikalle.

Myös pihassa ollut auto tuhoutui palossa.

Naapurit olivat aikaisemmin kuulleet talon pihapiiristä juhlimisen ääniä, mutta tarkempaa tietoa talossa olijoista tai heidän määrästään ei ole kerrottu. Poliisi ei ole myöskään tiedottanut, oliko rakennuksessa sisällä ihmisiä palon syttyessä.

Hätäkeskukseen palosta soitti ulkopuolinen ilmoittaja havaittuaan alueelta näkyvät liekit.

”Muun muassa palon laajuudesta ja olosuhteista johtuen tulipaloa on tässä vaiheessa syytä epäillä tahallaan sytytetyksi”, Sisä-Suomen poliisi sanoi maanantaiaamuna.

Lauantaina päivystävä palomestari Janne Latsa kommentoi Aamulehdelle, että rakennusten välillä on matkaa noin 20 metriä.

”Poliisi ei tutkinnallisista syistä tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää”, poliisi toteaa.

Myös rikosylikonstaapeli Tuomas Korhonen Sisä-Suomen poliisista kommentoi Aamulehdelle maanantaina, että tutkinnasta ei tiedoteta tässä vaiheessa enempää. Tällä hetkellä tutkinta on Korhosen mukaan niin alkuvaiheessa, että voidaan kertoa vain tietyt asiat ja millä nimikkeellä tapausta tutkitaan.

Lauantaiaamuna pihapiirissä olivat jäljellä enää rauniot.

Päivitys 8.8. kello 19:20: Lisätty tieto poliisin alueen eristämisestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut