Mies huusi tuomarille Pirkanmaan käräjäoikeuden salissa ”Shame on you” – Tuomari heitätytti miehen ulos ja antoi mojovan sakon

Mies häiriköi istuntoa alusta asti, keskeytti muita ja käyttäytyi aggressiivisesti.

Syytetty häiriköi istunnossa niin, että käsittely jouduttiin keskeyttämään.

28.6. 17:08

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 800 euron järjestyssakon nelikymppiselle syytetylle, jonka käytöksen takia koko istunto jouduttiin keskeyttämään.

Mies aloitti häiriköinnin heti istunnon alussa. Puheenjohtaja yritti useaan kertaan ojentaa miestä puhumaan omalla vuorollaan ja käyttäytymään asiallisesti. Lopulta puheenjohtaja antoi miehelle viimeisen varoituksen ja ilmoitti, että hänet poistetaan istunnosta, jos käytös ei muutu.

Tästä huolimatta mies osoitti puheenjohtajaa sormella ja huusi ”shame on you” eli kehotti tätä häpeämään. Mies toisteli, että puheenjohtajan pitäisi poistua istunnosta ja osata käyttäytyä.

Mies myös haukkui aggressiivisesti poliiseja ja muita viranomaisia sekä keskeytti muita.

Lopulta puheenjohtaja poisti miehen salista, ja istunto keskeytettiin. Pahoinpitelysyytteen käsittely jatkuu syyskuussa.

Miehelle määrättiin 800 euron järjestyssakko. Sakko on ankara, sillä järjestyssakon enimmäismäärä on tuhat euroa.

Sakkoa perusteltiin sillä, että mies ei noudattanut puheenjohtajan määräyksiä, käytti tuomioistuimen arvoa loukkaavaa puhetapaa sekä muutoinkin häiritsi syytteen käsittelyä aggressiivisella käytöksellään.

”Sen lisäksi, että [miestä] oli lukuisia kertoja ohjeistettu oikeanlaiseen käytökseen, käräjäoikeuden käsityksen mukaan jokaisen täytyy ymmärtää, että [miehen] menettelyn kaltainen menettely on tuomioistuimen arvoa loukkaavaa ja sopimatonta, eikä sellaista voida sallia.”

Turun hovioikeus ei myöntänyt miehen valitukselle jatkokäsittelylupaa, joten sakko pysyy voimassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut