Hotelli Ilveksen edustalla tapahtuneen ampumisen tuomio pysyi hovioikeudessa

Pirkanmaan käräjäoikeuden vuosi sitten ampumisesta antama tuomio pysyi Turun hovioikeudessa.

Vilkkaan Blockfest-viikonlopun vuoksi Tampereen ydinkeskustassa oli tapahtuma-aikaan satoja ihmisiä vielä aamuviideltä. Ampuminen tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 18. elokuuta 2019.

13.6. 18:16

Aamulehti

Tampereella elokuussa 2019 Hotelli Ilveksen edustalla tapahtunutta tapon yritystä puitiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa vuosi sitten keväällä, ja silloisesta tuomiosta tehtyä valitusta Turun hovioikeudessa viime kuussa.

Hovioikeuden pääkäsittelyn piti olla viime marraskuussa, mutta oikeus peruutti jutun pääkäsittelyn silloin siksi, että kaikkia todistajiksi nimettyjä ei saatu kutsuttua paikalle. Todistajia kuultiin pääkäsittelyn ulkopuolella.

Lue lisää: Hotelli Ilveksen edustalla tapahtuneesta ampumisesta tuomio liki kaksi vuotta tapahtumien jälkeen – syyttäjän mukaan ampujalla itsellään ei ollut motiivia teolle

Asian pääkäsittely pidettiin hovioikeudessa 13. toukokuuta, ja hovioikeus antoi päätöksensä maanantaina. Hovioikeus päätti, että Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomion muuttamiseen rangaistuksen ja korvausvelvollisuuden osalta ei ole aihetta. Tuomittu pidetään edelleen vangittuna.

Vuonna 1995 syntynyt Mohamed Abdinasir Mohamed tuomittiin vuosi sitten Pirkanmaan käräjäoikeudessa neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen tapon yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Oikeus antoi vain ampujalle tuomion tapauksesta ja hylkäsi kahden muun syytteet liittyen tekoon.

Syyttäjän haastehakemuksesta selviää, että mies ampui uhria lähietäisyydeltä 9mm -kaliiperisella aseella keskivartaloon. Luoti osui uhria vatsaan ja aiheutti miehen sisäelimiin verenvuotoa. Uhri kaatui ja löi päänsä. Ampuminen tapahtui Blockfest-viikonloppuna.

Hovioikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Määräaika valitusluvan pyytämiseen korkeimmalta oikeudelta ja valituksen tekemiseen päättyy 12. elokuuta 2022.

Uutiskertaus

Ampumistapaus

Poliisi otti tapon yritykseen yllyttämisestä epäillyn kiinni ampumisen jälkeen 18. elokuuta 2019 kello 5.25. Hänet vapautettiin 28. elokuuta 2019.

Vapautumisensa jälkeen hän ja tapon yrityksestä epäilty poistuivat maasta. Ainakin yhdellä tuolloin epäillyistä on Britannian kansalaisuus.

Miehistä annettiin eurooppalainen pidätysmääräys, minkä seurauksena heidät otettiin kiinni ja toimitettiin Suomeen maaliskuun 2021 alussa, minkä jälkeen heidät vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksellä 9. maaliskuuta 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut