Miestä syytetään törkeästä vapauden­riistosta Virroilla: kaappasi naisen ja yritti pakottaa aseella suhteeseen – myös kolmelle muulle syytteet

Neljää henkilöä syytetään vapaudenriistosta. Päätekijää syytetään lisäksi pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Syytteet luettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Kuva otettu helmikuussa 2022.

9.6. 13:37

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on luettu syytteet vapaudenriistosta neljälle syytetylle. Yhden syyte on törkeä vapaudenriisto.

Kyse on viime joulukuussa Virroilla tapahtuneesta epäillystä rikoksesta, jossa syyttäjän mukaan neljä henkilöä pakotti naisen autoon, lukitsi ovet ja kuljetti naisen Nastolaan. Henkilöistä kolme on miehiä.

Naista ei päästetty pois autosta pyynnöistään huolimatta. Autoa kuljetti matkan aikana kaksi henkilöä, joista kummallakaan ei ollut syyttäjän mukaan ajo-oikeutta.

Nainen vietiin Nastolassa yhden syytetyn henkilön asunnolle. Yhtä miehistä syytetään naisen pahoinpitelystä. Mies löi naista kasvoihin, aiheuttaen hänelle useita mustelmia.

Samaista miestä syytetään myös törkeästä vapaudenriistosta. Syyttäjän mukaan mies painoi aseen naisen jalkaa vasten ja uhkasi ampua. Syyttäjän mukaan kyseessä oli törkeä rikos, jossa tarkoituksena oli painostaa nainen aloittamaan seurustelusuhde.

Asunnolla naiselta vietiin myös hänen pankkikorttinsa ja puhelimensa, jottei hän pääsisi matkustamaan pois Nastolasta.

Päätekijälle vaaditaan teoistaan vuoden ehdollista vankeusrangaistusta, muille lyhyempiä. Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tuomion asiasta myöhemmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut