Vuosaaren satamaan Helsingissä salakuljetettiin 200 kiloa kokaiinia punaviinipullojen seassa

Poliisi pääsi rikosten jäljille, kun se seurasi epäilyttävän urheilukassin siirtoa autosta toiseen Kurkimäessä.

Hotellin pesutuvasta löydetty urheilukassi ja kokaiinia sen sisällä.

7.6. 9:36

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan kokaiinin tuonnista Vuosaaren sataman kautta Suomeen. Viittä ihmistä epäillään törkeistä huumausainerikoksista.

Kokaiini saapui satamaan maaliskuussa punaviinipulloja sisältävässä kontissa.

Poliisi pääsi rikollisten jäljille huhtikuun alussa, kun se seurasi Helsingin Kurkimäessä parkkipaikalla epäilyttävää tapahtumaa.

Pääpäiltyjen eli kahden Ruotsin ja yhden Tanskan kansalaisen nähtiin kuljettavan suuren urheilukassillisen jotain tavaraa autoon, joka oli rekisteröity Alankomaihin. Autolle mennessä kassi oli täynnä, palatessa tyhjä.

Poliisi seurasi sekä kolmikkoa lähellä sijaitsevaan hotelliin että auton kuljettajaa Pasilassa sijaitsevaan hotelliin. Molempiin hotelleihin ja autoon tehtiin etsintä. Auton takakonttiin rakennetusta kätköstä löytyi näin piilo, jossa oli 18 kiloa kokaiinia. Kolmikon käyttämän hotellin pesutupaan oli kätketty 12 kiloa lisää.

Poliisi otti kolmikon ja autoa kuljettaneen kiinni. Heidän välisensä viestiliikenteen pohjalta selvisi, miten tapahtumat olivat edenneet.

Kolmikko oli tullut maahan noin viikkoa ennen poliisin näkemää huumekauppaa. Samana päivänä eli 22. maaliskuuta satamaan oli saapunut rahtilaiva, jonka kyydissä punaviinipulloja ja huumeita sisältävä sekä Belgiasta saapunut kontti oli.

Pääepäillyt murtautuivat konttiin seuraavana yönä. Viesteissä kokaiinia kerrottiin olevan yhteensä 204 kiloa. Katukaupassa tällaisen määrän arvo olisi poliisin mukaan noin 20 miljoonaa euroa. Tosin takavarikoitu huumausaine oli laadultaan niin puhdasta, että poliisi arvioi, että sitä olisi vielä jatkettu ja saatu näin sen myynnistä vielä suurempia summia.

”Kukaan epäillyistä ei ollut aiemmin käynyt Suomessa. Poliisin selvityksen mukaan vierailun ainoana tarkoituksena on ollut huumausaineiden hakeminen ennakkoon tiedossa olleesta kontista”, kertoo rikoskomisario Marko Heinonen tiedotteessa.

Viides epäilty on suomalaismies, jonka epäillään auttaneen käytännön järjestelyissä.

Pääepäillyt ovat olleet tutkintavankeudessa koko esitutkinnan ajan. Tapaus siirtyy nyt syyteharkintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut