Tampereen Siperiassa sijaitsevaan kahvilaan murtauduttiin maanantain vastaisena yönä: ovi murrettiin sorkka­raudalla, saaliiksi puhelin, kolikoita, veitsi ja patakintaat

Pala Cafén ovi oli murrettu auki luultavasti sorkkaraudalla.

Tältä kahvila Pala Café näytti kello yhden aikaan iltapäivällä maanantaina 6. kesäkuuta 2022.

6.6. 14:52 | Päivitetty 6.6. 15:36

Aamulehti

Tampereen Siperian liikekeskuksessa sijaitsevaan Pala-kahvilaan on murtauduttu sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kertoo toinen kahvilan yrittäjistä, Niina Roschier, maanantaina Aamulehdelle. Tampereen Siperian liikekeskus kuuluu Finlaysonin tehdasalueeseen, ja se sijaitsee Tampereen keskustassa.

Murto tapahtui noin puolen yön aikaan sunnuntaina. Kahvilan yrittäjät saivat siitä tiedon vartijalta ja poliisilta.

”Varkaat ilmeisesti tulivat sisään liikekeskukseen ovista, jotka olivat vielä silloin auki. Siitä he sitten tulivat kahvilamme takaovelle, joka oli lukossa. He mursivat ovemme jollain järeällä aseella, ehkä sorkkaraudalla. Palasia oli singonnut sinne tänne. Ovi ei varsinaisesti mennyt rikki, mutta hyvin he saivat sen murrettua auki”, Roschier sanoo.

Roschier kertoo, että liikekeskuksen aukiolla, jossa kahvila sijaitsee, on valvontakamera. Asiaa tutkitaan poliisin kanssa. Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Arto Partanen vahvistaa, että murrosta on kirjattu rikosilmoitus ja asiaa tutkitaan.

Lue lisää: Varkaat iskivät suositun taidetapahtuman teokseen ennen kuin tapahtuma ehti edes alkaa – järjestäjä on hämmentynyt: ”Ikinä ei ole mitään tapahtunut”

Kahvilan takaovea on murrettu luultavasti sorkkaraudalla. Murron jäljet näkyivät ovessa vielä maanantaina.

Vähäinen saalis

Roschier kertoo, että varkaiden saalis jäi lopulta melko vähäiseksi.

”Varkaat saivat enemmänkin sotkua aikaan, kuin veivät rahallisesti mitään arvokasta. Sanoisin, että varkaiden saalis jää ehkä alle sadan euron. Mukaan heille tarttui muutamia kolikoita, kahvilan puhelin, kokkiveitsi ja patakintaat.”

”Toinen kahvilan kahvinkeittimen termospannuista oli mennyt vähän rikki. Se oli vähän arvokkaampi esine, mutta enemmänkin harmia oli siivoamisessa. Uskon, että tekijät saadaan vielä kiinni.”

Kahvila aukesi murron vuoksi maanantaina vasta kello 9.30, kun normaalisti se aukeaa joka arkipäivä kello 7.30.

Roschier kertoo, että kahvilaa on kohdannut vahingonteko kerran aikaisemminkin, mutta siitä on aikaa jo viisitoista vuotta.

”Silloin jotkut pari nuorta olivat päässeet kahvilaan sisälle ja syöneet muffinseja. He jäivät nopeasti kiinni. Uskon, että nytkin jäävät.”

Täsmennys 6.6.2022 kello 15.07: Artikkeliin on täsmennetty, että Pala Café avautuu normaalisti joka arkipäivä kello 7.30. Aiemmin artikkelissa oli, että kahvila avautuu joka päivä kello 7.30.

Oikaisu 6.6.2022 kello 15.35: Yrittäjä Niina Roschierin nimi oli artikkelissa virheellisesti kirjoitettu Nina Roshieriksi. Oikea nimi on Niina Roschier.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut