Mies tappoi tuttavansa 33 puukoniskulla Akaan Kylmäkoskella – oikeus ei uskonut väitettä hätä­varjelusta ja tuomitsi kymmeneksi vuodeksi vankeuteen

Syytetty kiisti tappaneensa uhrin tahallaan.

2.6. 15:02

STT

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 33-vuotiaan miehen kymmenen vuoden vankeuteen tuttavansa taposta. Henkirikos tapahtui tammikuussa Akaan Kylmäkoskella. Oikeuden mukaan syytetty löi samassa asunnossa aikaa viettänyttä miestä yhteensä 33 kertaa veitsellä eri puolille kehoa. Uhrin onnistui paeta asunnosta ja hakea naapurista apua.

Poliisi kertoi aiemmin, että uhri löydettiin rivitalon pihalta. Miestä yritettiin elvyttää, mutta tämä kuoli elvytysyrityksistä huolimatta.

Syytetty myönsi väkivallan, mutta kiisti tappaneensa uhrin tahallaan. Hänen mukaansa kyse oli hätävarjelun liioitteluna tehdystä törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Oikeus ei kuitenkaan pitänyt väitettä hätävarjelusta uskottavana. Sen mielestä syytetyn kertomus tilanteen äkkinäisyydestä ei sovi yhteen sen kanssa, että hän on lyönyt uhria yli 30 kertaa. Syytetyllä ei myöskään todettu vammoja, joita voitaisiin pitää uhrin aiheuttamina.

Oikeuden mukaan syytetty, uhri ja kolmas asunnossa ollut mies olivat tapahtuma-aikaan päihtyneitä.

Roni Robert Allan Lindeman, 33, tuomittiin vankeusrangaistuksen ohella maksamaan uhrin omaisille kärsimyksestä yli 25 000 euron korvaukset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut