Mies odotti kahdenkeskistä iltaa naisen kanssa Tampereella, mutta joutui väijytykseen – Lyönnit pesäpallomailalla ja veitsellä johtivat noin viiden vuoden tuomioihin

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi, että kyse oli tapon yrityksestä eikä murhan yrityksestä.

28.5. 18:53

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi naista ja miehen vankeusrangaistuksiin tapon yrityksestä. Tuomion mukaan he yrittivät tappaa yksissä tuumin miehen kerrostaloasunnossa Tampereella tammikuun lopussa.

Tuomitut ovat vuonna 1992 syntynyt Kiti Jasmin Tyynelä, vuonna 1991 syntynyt Satu Suvi Annikki Alakotila ja vuonna 1995 syntynyt Mikko Tapio Ankerman.

Oikeudenkäynnissä esitettyjen todisteiden mukaan uhri houkuteltiin asunnolle uskottelemalla, että tarkoitus oli viettää iltaa kahden kesken toisen naisista kanssa.

Löi veitsellä eteisessä

Uhriin kohdistunut väkivalta alkoi heti tämän saavuttua asuntoon. Tuomion mukaan tämä viittaa siihen, että kyse oli väijytyksestä.

Tuomittu mies oli piiloutunut makuuhuoneeseen ja hänellä oli pesäpallomaila. Uhrin saavuttua hän siirtyi olohuoneeseen ja alkoi lyödä uhria mailalla pään alueelle. Toinen naisista piti uhrista kiinni.

Uhri pakeni eteiseen, missä toinen naisista löi häntä 10 senttimetrin terällä varustetulla veitsellä keskivartaloon.

Tuomitut kiistivät oikeudenkäynnissä suunnitelleensa tekoa etukäteen. Heidän mukaansa uhri aloitti väkivallan hyökkäämällä toisen naisen kimppuun.

Käräjäoikeuden mukaan uhri oli ainoa asunnolla vammoja saanut. Tämä sekä tekijöiden lukumäärä huomioon ottaen oikeus ei pitänyt uskottavana, että tilanne olisi saanut alkunsa uhrin hyökkäyksestä.

Ei ollut murhan yritys

Syyttäjä oli vaatinut tuomiota murhan yrityksestä. Syyttäjä esitti oikeudenkäynnissä todisteena tuomitun miehen ja toisen tuomitun naisen välisiä viestejä, joissa oli keskusteltu muun muassa siitä, että tekoon varaudutaan veitsellä ja pesäpallomailalla ja että tappaminen edellyttää riittävää päihtymystilaa.

Oikeus kuitenkin katsoi, ettei mikään asiassa esitetty varmuudella osoita, että uhrin tappamista oli suunniteltu etukäteen. Tästä syystä oikeus tuomitsi kolmikon tapon yrityksestä eikä murhan yrityksestä.

Tuomitut saivat vankeutta noin viisi vuotta. He ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä tuomioon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut