Ylöjärven Ylisen kuntoutus­keskuksen tulipaloa epäillään sytytetyksi tahallaan – vanha rakennus tuhoutui täysin

Ylöjärven Ylisen kuntoutuskeskuksen alueella syttyi maanantaina raju tulipalo, joka tuhosi yhden alueen rakennuksista täysin. Poliisi epäilee paloa sytytetyksi tahallaan ja tutkii sitä tuhotyönä.

Maanantaina syttynyt raju tulipalo tuhosi täysin yhden Ylöjärven Ylisen kuntoutuskeskuksen alueen rakennuksista. Tältä sammutustyöt näyttivät maanantaina aamulla.

24.5. 11:43 | Päivitetty 24.5. 12:16

Aamulehti

Ylöjärven Ylisen kuntoutuskeskuksen alueella maanantaina aamulla syttynyttä tulipaloa epäillään sytytetyksi tahallaan. Yksi alueen vanhoista ja tyhjillään olleista rakennuksista tuhoutui palossa.

Sisä-Suomen poliisin mukaan paikkatutkinnassa on tullut ilmi yksityiskohtia, jotka viittaavat siihen, että palo sytytettiin tahallaan. Tutkinnallisista syistä poliisi ei kuitenkaan kerro näistä yksityiskohdista tarkemmin.

Toistaiseksi poliisilla ei ole paloon liittyen epäiltyä. Poliisi pyytää yleisöä ilmoittamaan kaikista paloon liittyvistä vihjeistä.

Tekoa tutkitaan tuhotyörikoksena. Poliisin mukaan vaarana oli, että tuli olisi voinut levitä hallitsemattomana ja aiheuttaa yleistä vaaraa hengelle, terveydelle ja muulle omaisuudelle.

Ylisen kuntoutuskeskuksen alueella oli maanantaina enimmillään 18 pelastuslaitoksen yksikköä. Sammutustyöt kestivät useamman tunnin.

Betonirunkoisen ja noin tuhannen neliön kokoisen rakennuksen kattorakenteet paloivat täysin. Palo oli alkuvaiheessa vaarassa levitä maastoon, mutta pelastuslaitos sai estettyä leviämisen. Kukaan ei loukkaantunut.

Ylisen entinen kehitysvammaisten kuntoutuskeskus tyhjeni vuonna 2015. Alueella on yli 20 erillisrakennusta, joista kolme on suojeltuja. Palossa tuhoutunut rakennus ei ole suojeltu. Poliisi kuvailee palaneen rakennuksen olleen jo valmiiksi purkukuntoinen.

Ylisen kuntoutuskeskuksen alue on vuosien varrella joutunut useampaan otteeseen ilkivallan kohteeksi. Muun muassa rakennusten ikkunoita on rikottu. Vastaavanlaisia tulipaloja keskuksen alueella ei kuitenkaan ole aiemmin ollut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut