Lattialle tuupertunut mies kuoli Tampereella, eikä avopuoliso hankkinut apua – nainen tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen

Vuonna 1970 syntynyt mies oli kuukauden kuolleena asunnossa vuonna 1962 syntyneen naisen kanssa ennen poliisin tuloa paikalle hajun vuoksi.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina vuonna 1962 syntyneen naisen kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen heitteillepanosta ja kuolemantuottamuksesta.

11.5. 16:41

Aamulehti

Tamperelainen vuonna 1970 syntynyt mies tuupertui heinäkuussa 2019 kotinsa lattialle eikä päässyt ylös. Hän kuoli lattialle. Paikalla ollut nainen, miehen vuonna 1962 syntynyt avopuoliso ei hankkinut miehelle apua eikä kertonut asiasta muille.

Nainen jatkoi asumista asunnossa, vaikka hän havaitsi seuraavana päivänä miehen olevan kuollut. Asunnosta tulleeseen hajuun kiinnittivät huomiota kuukauden kuluttua saman talon asukkaat. Poliisi löysi miehen asunnosta kuolleena.

Nainen tuomittiin tiistaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen heitteillepanosta ja kuolemantuottamuksesta. Oikeus kohtuullisti rangaistusta naisen terveydentilan vuoksi.

Sekä heitteillepanosta että kuolemantuottamuksesta eli huolimattomuudella toisen kuoleman aiheuttamisesta voi lain mukaan saada maksimissaan vankeutta kaksi vuotta.

”Alentaminen perusteltua”

Jutun syyttäjä, aluesyyttäjä Siina Simola Länsi-Suomen syyttäjäalueelta kertoi keskiviikkona Aamulehdelle pitävänsä naisen terveydentilaa ja henkilökohtaisia oloja tapahtuma-aikana sellaisina, että rangaistuksen alentaminen oli perusteltua.

Simola ei avaa naisen terveydentilaa tai oloja tämän enempää.

Simola kertoo, että nainen kiisti käyttäneensä päihteitä tapahtuma-aikaan mutta kertoi miehen käyttäneen niitä runsaastikin. ”Miehen verestä ja virtsasta löytyi alkoholia, mutta lääkärinlausunnon mukaan ei voida päätellä, johtuuko tämä alkoholin nauttimisesta vai ruumiin bakteerituotannosta.”

Miehellä oli perussairauksia, mutta ruumiista ei enää voitu selvittää, miksi hän tuupertui lattialle.

Nainen kiisti syyllistyneensä syytteessä mainittuihin rikoksiin. ”Kyse on juridisesta seikasta, eli onko avopuoliso huolehtimisvelvollinen ylipäätään, ja jos apua olisi soitettu, olisiko perussairauksia sairastava mies saatu pelastettua”, Simola sanoo. ”Käräjäoikeus oli nyt sen puolella, että jos apua olisi soitettu, todennäköisesti miehellä olisi ollut hyvät selviytymismahdollisuudet.”

Tuomio ei ole lainvoimainen. Simola ei aio valittaa annetusta tuomiosta hovioikeuteen. Asianomistajana asiassa on kuolleen miehen poika.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut