Uhri luuli saapuneensa illanviettoon, mutta makuuhuoneessa odotti mies pesäpallomailan kanssa – Syyttäjä vaatii Tampereella murhaa yrittäneelle kolmikolle vankeusrangaistuksia

Syytettynä on kaksi naista ja yksi mies. Uhri on yhden syytetyn entinen aviopuoliso.

11.5. 13:30

Aamulehti

Syyttäjä vaatii vähintään kahdeksan vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta kolmelle alle 30-vuotiaalle henkilölle, jotka yrittivät syytteen mukaan tappaa miehen tamperelaisessa kerrostaloasunnossa tammikuussa. Uhri oli yhden syytetyn entinen aviomies.

Syytettynä on kaksi naista ja yksi mies. Uhrin entinen aviopuoliso kutsui uhrin asunnolleen uskotellen, että tarkoitus on viettää iltaa kahden. Kun uhri saapui, miessyytetty oli piiloutuneena makuuhuoneeseen pesäpallomailan kanssa. Toinen naissyytetyistä puolestaan saapui asuntoon pian uhrin jälkeen.

Lähes välittömästi kolmikko alkoi syyttäjän mukaan yksissä tuumin kohdistaa väkivaltaa uhriin. Miessyytetty löi uhria pesäpallomailalla useita kertoja pään alueelle, jolloin toinen naissyytetyistä piteli tätä kiinni. Kun uhri yritti paeta asunnosta, naissyytetty muun muassa piteli tätä kasvoista kiinni niin, että sormet olivat kiinni suupielissä.

Kun uhri onnistui pakenemaan, hänen entinen aviopuolisonsa löi häntä veitsellä selkään. Teko jäi yritykseksi, sillä veitsi ei osunut tappavasti. Uhri pääsi pakenemaan, ja sivulliset soittivat hätäkeskukseen.

Epäillyt, vuonna 1991 ja 1992 syntyneet naiset sekä vuonna 1995 syntynyt mies, otettiin kiinni asunnossa.

Syyte murhan yrityksestä

Sisä-Suomen poliisi tutki tapahtunutta tapon yrityksenä, mutta esitutkinnan perusteella syyttäjä vaatii syytetyille ensisijaisesti tuomiota murhan yrityksestä. Syyttäjän mukaan vastaajien tarkoituksena oli tappaa uhri. Toissijaisena syytteenä on törkeä pahoinpitely.

Vastaajat ovat syyttäjän mukaan ryhtyneet tekoon etukäteen tarkasti laaditun suunnitelman perusteella. Todisteina on muun muassa viestinvaihtoa. Kaksi syytetyistä keskusteli viestein tekovälineistä ja itsensä humalaan juomisesta tekoa varten.

Syyttäjän mukaan teko on kokonaisuutena törkeä muun muassa tekijöiden lukumäärän ja teon yllätyksellisyyden vuoksi.

Tekijät ovat olleet vangittuina tammikuun lopusta alkaen. Pirkanmaan käräjäoikeus käsitteli tapausta tiistaina 10. toukokuuta. Tuomio annetaan myöhemmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut