Tampereella rikottiin parvekelaseja mahdollisesti kuula-aseella – Poliisi: ”Tekijä ei ole tiedossa, eikä ole todistajiakaan”

Asiasta on tehty rikosilmoitus Sisä-Suomen poliisille. Todistajia ei kuitenkaan ole, joten poliisilla ei ole tällä hetkellä enempää tutkintaedellytyksiä.

Härmälänrannassa sijaitsevan kerrostalon parvekelaseja oli rikottu ilmeisesti kuula-aseella. Talon asukkaiden mukaan kolme parvekelasia oli rikkoutunut. Ne ovat kuvassa näkyvistä parvekelaseista kolme alinta.

10.5. 10:03

Aamulehti

Tampereen Härmälänrannassa sijaitsevassa taloyhtiössä havaittiin aamulla 4. toukokuuta, että yöllä usea parvekelasi oli rikottu. Eri puolilla oli myös jälkiä, jotka muistuttavat luodinreikiä.

Parvekelaseja rikottiin yhteensä kolme, minkä lisäksi rappukäytävän lasissa on reikä ja yhden huoneiston parvekkeella useita reikiä. Aamulehti kävi paikalla maanantai-iltana 9. toukokuuta, jolloin parvekkeiden alla olevalla kadulla oli edelleen lasinsiruja. Lisäksi viereisen matalan ulkorakennusosan kaiteessa roikkui pelastuslaitoksen keltapunaista nauhaa.

Asiasta on tehty rikosilmoitus Sisä-Suomen poliisille. Se on kirjattu 4. toukokuuta vahingontekoasiana. Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Sakari Tuominen kertoo poliisin löytäneen paikalta kuula-aseen kuulia.

Rikosilmoituksen tutkinta on kuitenkin Tuomisen mukaan keskeytetty.

”Tekijät eivät ole poliisin tiedossa, eikä ole todistajiakaan. Ei pystytä saamaan selville, kuka ne on ampunut. Tässä kohtaa ei ole enempää tutkintaedellytyksiä. Heti selvitetään, jos tulee jotain, mitä voidaan selvittää”, hän sanoo.

Kadulle lentäneitä lasinsiruja parvekkeiden alapuolella.

Tältä Härmänrannan rikotut parvekelasit näyttivät 9. toukokuuta.

Lasinsirut olivat levinneet laajalle 4. toukokuuta tapahtuneessa tihutyössä. Niitä oli kadulla vielä illalla 9. toukokuuta Aamulehden käydessä paikanpäällä.

Kuula-aseita ovat esimerkiksi airsoftin harrastamiseen käytettävät kuula-aseet. Niillä ei saa ampua asutuksen lähellä, takapihoilla, leikkipuistoissa, eikä yleisillä ulkoilualueilla. Ne voivat muistuttaa erehdyttävästi oikeaa asetta, eikä oikeaa asetta muistuttavaa esinettä saa kanniskella yleisellä paikalla.

”En ole asiantuntija, mutta kyllä sellaisella varmaan lasi rikki menee”, Tuominen sanoo.

Härmälänrannassa kävi asukkaiden mukaan myös Pirkanmaan pelastuslaitos. Vaara-alue aidattiin mahdollisen putoavan lasin vuoksi. Irtonainen lasi on poistettu parvekkeilta.

Härmälänrannassa rikottiin kerrostalon parvekkeiden laseja. Rikotut lasit ovat talon vasemman reunan kolme aukkoa parvekelaseissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut