Näin seksuaalirikollinen houkuttelee lapsen ansaan: ”Puhelimesta on löytynyt satojatuhansia kuvia” – Epäilyt rikoksista nousseet Pirkanmaalla niin paljon, että poliisi jakaa nyt neuvoja

Alaikäisiin kohdistuvien seksuaalirikosepäilyjen määrä on kasvanut Pirkanmaalla niin paljon, että poliisi jakaa nyt neuvoja, miten vanhemmat ja muut aikuiset voivat suojella lapsia ja nuoria.

Pirkanmaalla on poliisin tutkittavana kaksi laajaa alaikäisiin kohdistuvaa seksuaalirikosten sarjaa ja lisäksi tutkinnan alkamista odottaa kaksi muuta rikossarjaa. Rikosylikomisario Sakari Tuominen ja vanhempi rikoskonstaapeli Miia Keso sanovat, että epäillyt eivät ole poliisille entuudestaan tuttuja.

5.5. 15:03 | Päivitetty 5.5. 15:37

Aamulehti

"Kyllä sinun pitää nyt lähettää minulle kuvaa, kun en minä muuten pysty nukkumaan. Sinä olet minulle niin rakas.”

Esimerkiksi tällä tavoin seksuaalirikollinen maanittelee lasta tai nuorta sosiaalisen median viestipalveluissa lähettämään kännykällä intiimejä kuvia itsestään, kertoo Sisä-Suomen poliisin vanhempi rikoskonstaapeli Miia Keso. Alaikäisiin kohdistuvat seksuaalirikokset lisääntyvät Pirkanmaalla nyt niin paljon, että poliisi näki tarpeelliseksi järjestää Tampereella torstaina tiedotustilaisuuden varoittaakseen lasten ja nuorten huoltajia ja muita lasten kanssa toimivia median välityksellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut