Poliisi epäilee: 9-vuotiaan pojan katoaminen Helsingin Kulosaaressa oli kaappaus ja aikeena oli vaatia lunnaita – HS:n tietojen mukaan epäilty on tuomittu aiemmin taposta

54-vuotias mies on vangittu epäiltynä panttivangin ottamisesta ja törkeästä ryöstöstä.

26.4. 15:25

Poliisi epäilee, että 54-vuotias mies kaappasi perjantaina Helsingissä Kulosaaressa etsityn koulupojan aikeenaan vaatia hänestä lunnaita.

Mies on Helsingin Sanomien tietojen mukaan ollut 2000-luvun aikana lukuisia kertoja syytettynä muun muassa törkeistä petoksista. Pitkän linjan rikollisella on lainvoimainen tuomio muun muassa taposta, törkeästä ryöstöstä sekä törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Epäilty on ollut viime vuosina toistuvasti ulosottolaitoksen toimenpiteiden kohteena. Häneltä on karhuttu muun muassa elastusapusaatavia ja rikosasioihin liittyviä vahingonkorvaussaatavia. Toimenpiteiden vireilläolo on kuitenkin päätetty muun muassa varattomuuden vuoksi.

Mies on vangittu. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä panttivangin ottaminen ja törkeä ryöstö.

Yhdeksänvuotiaan pojan vanhemmat saivat perjantaina 22. huhtikuuta kiristysviestin, jossa kerrottiin, että heidän lapsensa on kaapattu. Kävi ilmi, että poika ei ollut saapunut kouluunsa.

Poika löydettiin iltapäivällä fyysisesti hyvässä kunnossa. Osa hänen omaisuudestaan oli viety.

Poliisi otti epäillyn kiinni jo perjantaina. Hänet on vangittu tiistaina.

Poliisi pyytää edelleen ihmisiltä Uudenmaan alueelta havaintoja harmaasta farmarimallisesta Mercedes Benzistä, jonka kyydissä on perjantaina ollut mies ja poika.

Kaikki havainnot voi ilmoittaa vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 046 922 4651. Numeroon voi lähettää myös Whatsapp-viestejä.

Poliisi vetoaa tutkinnan vaarantumiseen eikä kerro tässä vaiheessa tarkempia yksityiskohtia tapauksesta. Perjantaina asiasta tiedotettiin erityisen niukasti, tätä poliisi perustelee lapsen turvallisuudella.

Oikaisu 26.4.2022 kello 18.54: Korjattu vihjepuhelimen puhelinnumero oikeaksi. Alkuperäisessä tekstissä vihjepuhelimen puhelinnumerosta puuttui viimeinen numero.

Muokattu 26.4.2022 kello 18.54: Juttuun lisätty Helsingin sanomien tietoja tekijästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut