Tampereen Särkijärven lapsensurma hovioikeuteen – syyttäjä valitti äidin tuomiosta

Tapahtumahetkellä 38-vuotias lapsen äiti tuomittiin lapsensurmasta syyntakeettomana.

Pieni lapsi löytyi menehtyneenä Särkijärven Lukonlahden rantavedestä toukokuussa 2021. Särkijärven rantaan oli toukokuun lopulla 2021 tuotu muistoesineitä.

4.4. 18:43

Aamulehti

Tampereen Särkijärvellä viime vuoden toukokuussa tapahtuneen lapsen henkirikoksen käsittely jatkuu hovioikeudessa. Pirkanmaan käräjäoikeudesta kerrotaan, että erikoissyyttäjä Leena Koivuniemi on valittanut tuomiosta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Helmikuun lopulla käräjäoikeus tuomitsi lapsen äidin lapsensurmasta. Oikeus katsoi, että nainen oli syyntakeeton.

Lapsi löydettiin rantavedestä

Toukokuussa 2021 Tampereen Särkijärven rantavedestä löydettiin pieni, kuollut lapsi. Vain hetkeä aiemmin nainen oli pudonnut alas maantiesillalta Pyhäjärventiellä, lähellä Hervannan liittymää. Nopeasti selvisi, että tapaukset liittyivät toisiinsa.

Tapahtumahetkellä 38-vuotias nainen oli ensin yrittänyt surmata seitsemän kuukauden ikäisen lapsensa rauhoittavilla lääkkeillä, mutta kun tämä ei ollut onnistunut, hän oli hukuttanut lapsen.

Syyttäjä vaati naiselle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, ettei nainen syyllistynyt murhaan, tappoon tai surmaan. Hän sai tuomion lapsensurmasta.

Koska nainen todettiin syyntakeettomaksi, hän ei saanut teosta rangaistusta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut