Uutta tietoa Härmälän poliisioperaatiosta: Autoilija pakeni yli 200 kilometrin tuntivauhtia, matka päättyi piikkimattoon

Huomattavaa ylinopeutta ajanut autoilija pakeni poliisia Nokialla tiistaina. Kaksi henkilöä on otettu kiinni ja heidän osuuttaan tapahtumiin selvitetään. Poliisi epäilee asiaan liittyvän lisäksi yhden henkilön, joka ei ole vielä poliisin hallussa.

29.3. 9:05 | Päivitetty 30.3. 13:40

Aamulehti

Tampereen Härmälässä oli tiistaina aamulla huomiota herättänyt poliisioperaatio. Sisä-Suomen poliisi twiittasi tiistaina aamulla, että se etsi pakoon lähtenyttä kaahaajaa.

Keskiviikkona poliisi tiedotti asiasta lisää.

Tilanne sai alkunsa, kun poliisi mittasi Nokian Sarkolassa Sastamalan suunnasta tulevalle henkilöautolle huomattavan ylinopeuden. Auton kuljettaja ei pysähtynyt poliisin antamaan pysäytysmerkkiin, vaan lähti pakenemaan. Poliisi lähti seuraamaan autoa ja tavoittikin sen, mutta kuljettaja ei edelleenkään noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä.

Auton kuljettaja ajoi kovimmillaan yli 200 kilometriä tunnissa ja aiheutti ajollaan lukuisia vaaratilanteita muille tiellä liikkujille. Takaa-ajo jatkui valtatie 12:lta Tampereen läntiselle kehätielle ja päättyi Tampereen Härmälään sen jälkeen, kun kuljettaja oli ajanut autollaan poliisin piikkimattoon.

Auto löytyi Härmälästä hylättynä.

Poliisi otti kiinni kaksi henkilöä

Tiistaina aamulla Härmälässä oli useita poliisipartioita etsimässä kuljettajaa. Kello 10.20 aikaan poliisi kertoi, että etsintä oli päättynyt.

Poliisi otti tapauksen jälkeen kiinni kaksi henkilöä. Heidän osuuttaan ajoon sekä muihin tapauksessa ilmi tulleisiin rikosepäilyihin selvitellään. Poliisi epäilee asiaan liittyvän lisäksi yhden henkilön, joka ei ole vielä poliisin hallussa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Peltonen Sisä-Suomen poliisista kertoi Aamulehdelle tiistaina, että poliisi tutkii tapausta ainakin törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Tapahtumiin liittyy poliisin mukaan myös muun muassa epäiltyjä omaisuusrikoksia autossa olleen omaisuuden vuoksi. Tiistain aamupäivän tietojen mukaan takaa-ajossa ei ole aiheutunut vahinkoa sivullisille.

Takaa-ajo oli herättänyt huomiota tiistaiaamuna myös Pirkkalassa. Aamulehden lukijalta saaman viestin mukaan Partolan liikekeskuksen kohdalla oli kello 8.45 aikaan ajanut useita poliisiautoja kovalla vauhdilla.

Päivitetty 30.3.2022 kello 13.40: Lisätty poliisin tuoreita tietoja tapahtuneesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut