Poliisiopiskelija tuomittiin Tampereella naisen vainoamisesta – suhteen päätyttyä viestitteli, pyöri naisen asunnon lähistöllä ja haki uuden miehen tietoja poliisin järjestelmistä

Mies tuomittiin 2,5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja korvauksiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

18.3. 17:13

Aamulehti

Poliisiksi Tampereella opiskellut 34-vuotias mies vainosi syksyllä 2020 naista. Hän myös etsi perusteetta naisesta ja tämän kumppanista tietoja poliisin tietojärjestelmästä.

Mies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen vainoamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Mies sai yhdistettynä 75 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen kahden vuoden koeajalla. Oikeuden mukaan rikosten vakavuus tai tuomitun aiempi rikollisuus eivät edellytä ehdotonta vankeusrangaistusta.

Mies tuomittiin maksamaan naiselle vainoamisen aiheuttamasta kärsimyksestä 1 200 euroa korkoineen ja tietojen etsimisen takia 600 euroa korkoineen.

Viestitteli ja liikkui naisen asunnon lähellä

Tuomittu oli ollut naisen kanssa intiimissä suhteessa, mutta nainen halusi päättää suhteen. Myöhemmin nainen alkoi tapailla toista miestä.

Mies etsi nuorempana konstaapelina harjoittelussa ollessaan poliisin tietojärjestelmistä luvatta tietoja naisesta ja tämän uudesta kumppanista. Tuomittu myönsi teon, mutta ei sen yhteyttä vainoamiseen.

Käräjäoikeus totesi miehen vainonneen naista parin kuukauden ajan. Mies otti naiseen yhteyttä viestisovelluksissa. Nainen asetti miehelle eston sovelluksissa, jolloin mies soitti useita puheluja ja lähetti tekstiviestejä.

Mies meni useita kertoja naisen asuinkerrostalon pihaan, oleskeli sen läheisyydessä, tarkkaili asuntoa ja kävi asunnon ulko-oven takana.

Naisen etätöitä tehnyt naapuri havaitsi miehen liikkeet ikkunasta ja teki vainotun naisen lisäksi poliisille ilmoituksia. Muutaman kerran mies ehti paikalta pois poliisin tullessa, mutta hänet saatiin kerran kiinni.

Uhkaili kirjeessä

Mies myös pudotti naisen asunnon postiluukusta kirjoittamansa kirjeen.

Naisen uudelle tuttavuudelle mies kirjoitti ja vei kirjeen, jossa hän uhkasi naiselle käyvän huonosti. Tuttavuus alkoi ihmetellä, mistä osoitetiedot oli saatu, sillä hän oli aiemmin salannut osoitetietonsa. Kirjeessä myös viitattiin miehen menneisyydessä olleeseen rikosasiaan.

Käräjäoikeus antoi asiassa kansliatuomion torstaina. Tuomio ei ole lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen. Tuomittu on kertonut, että hänen poliisiopintonsa ovat keskeytettynä lainvoimaiseen tuomioon saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut