Tampereen tammikuinen henkirikos etenee syyttäjälle, nimike epäilty murha – poliisi pysyy tapauksesta vaitonaisena

Tapaus etenee syyteharkintaan rikosnimikkeellä epäilty murha.

17.3. 16:08

Aamulehti

Tampereella tammikuussa tapahtunut henkirikos etenee syyttäjälle. ”Tänään päätin kyseisen jutun syyteharkintaan lähettämisestä”, tapauksen tutkinnanjohtaja Jari Luoto kommentoi Aamulehdelle sähköpostitse torstaina.

Luodon mukaan juttu toimitetaan syyttäjälle viimeistään ensi viikon alussa. Syyttäjälle tapaus etenee rikosnimikkeellä epäilty murha.

Epäilty henkirikos tapahtui 9. tammikuuta 2022. Poliisi ei ole kommentoinut tarkemmin, missä päin kaupunkia teko on tapahtunut tai miten se on toteutettu.

Tapauksessa on epäiltynä vuonna 1993 syntynyt mies, joka vangittiin 14. tammikuuta teosta epäiltynä. Tarkempaa tietoa henkirikoksen ajankohdasta ei ole kerrottu. Luodon mukaan mies on edelleen vangittuna. Poliisi ei ole tiedottanut muista mahdollisista epäillyistä.

Uhri löytyi asunnosta

Henkirikoksen uhriksi joutunut nainen löytyi asunnosta poliisin tarkastustehtävän yhteydessä maanantaina 10. tammikuuta. Luodon mukaan tarkastuksen taustalla oli niin kutsuttu huoli-ilmoitus. Epäilty mies otettiin myöhemmin kiinni toisaalta.

Uhri ja epäilty asuivat yhdessä, mutta poliisi ei ole kommentoinut heidän suhdettaan tarkemmin.

Poliisi on ollut vaitonainen tapauksesta koko tutkinnan ajan. Tammikuussa Luoto sanoi, että kyseessä on ”hyvin vakava asia”, ja alkuvaiheessa siitä tiedotettiin vähän tutkinnan turvaamiseksi.

Syytteen noston määräpäivä on 29. huhtikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut