Jalankulkija kuoli linja-auton alle Epilänkadulla vuosi sitten – Kuljettaja tuomittiin sakkoihin

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi kuljettajan kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sakkoon.

Jalankulkija kuoli onnettomuudessa Epilässä 30. maaliskuuta 2021. Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi, että kuljettaja oli toiminut törkeän huolimattomasti.

17.3. 6:30

Aamulehti

Tampereella maaliskuussa 2021 sattuneesta liikenneonnettomuudesta on tullut käräjäoikeuden päätös. Oikeus tuomitsi kuljettajan kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kyse oli tapauksesta, joka sattui Pispalan valtatien ja Epilänkadun risteyksessä. Linja-auto oli kääntymässä Epilänkadulle, kun se törmäsi suojatietä ylittäneeseen jalankulkijaan.

Tapaukselle oli todistajia. Lisäksi käytössä oli valvontakameratallenne.

Lue lisää: Epilän bussiturmassa menehtynyt oli noin 70-vuotias nainen – liikennevalot näyttivät vihreää sekä bussille että jalankulkijalle

Kuljettaja kertoi oikeudelle, ettei ollut havainnut kahdesta tietä ylittäneestä jalankulkijasta jälkimmäistä ajoissa. Linja-auto oli ollut pysähtyneenä liikennevaloissa ennen kääntymistä.

Onnettomuuslinja-auton takana ajoi toinen linja-auto, jonka kuljettaja näki tapauksen. Tämän mukaan onnettomuuteen joutuneen jalankulkijan liikkeiden perusteella ei ollut varmaa, oliko tämä aikonut ylittää suojatien vai jatkaa Pispalan valtatien suuntaan.

Kameratallenteelta näkyi, että jalankulkija oli kiihdyttänyt vauhtia kävelystä selkeäksi juoksuksi, mutta juoksuvauhti oli reippaaseen kävelyyn rinnastettavaa.

Risteyksessä katsottiin olleen jossain määrin havainnointia vaikeuttavia rakenteita. Myös linja-auton sisällä etupalkki ja rahastuslaite saattoivat vaikeuttaa kuljettajan havainnointia.

Oikeuden mukaan kuljettajan mahdollisuudet havaita jalankulkija olivat näistä seikoista huolimatta hyvät ja hänen katsottiin menetelleen törkeän huolimattomasti.

Kuljettajalle määrättiin rangaistukseksi 100 päiväsakkoa, mikä tekee hänen tuloillaan 3 400 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut