Tampereen Särkijärven lapsimurha syyteharkintaan - Rikos - Aamulehti

Tampereen Särkijärven lapsimurha etenee syyteharkintaan

Tampereen Särkijärveltä Lukonlahdesta löytyi lapsi kuolleena viime toukokuussa. Rannalle oli jätetty muistoesineitä, kun Aamulehti kävi paikalla 24.5.2021.

7.1. 15:02 | Päivitetty 7.1. 15:18

Aamulehti

Tampereella viime toukokuussa tapahtuneen lapseen kohdistuneen henkirikoksen esitutkinta on saatu valmiiksi, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Asia on lähtenyt syyteharkintaan perjantaina.

Henkirikos tapahtui 22. toukokuuta 2021 Tampereen Särkijärvellä. Lukonlahdessa rantavedestä löytyi menehtynyt pieni lapsi.

Teosta on epäilty tapahtuma-aikaan 38-vuotiasta tamperelaista naista, joka on lapsen äiti. Epäilty vangittiin toukokuussa ja määrättiin mielentilatutkimukseen heinäkuun alussa.

Lue lisää: Tampereen Särkijärven lapsimurhan tutkinta jatkuu – syytteen nostamisen määräpäivä siirtyi kuukausilla: ”Tapahtumankulku on aika pitkälle selvinnyt”

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jari Luoto kertoi Aamulehdelle elokuussa, että poliisi epäilee lapsen menehtyneen rantaveteen, eikä lapsi esimerkiksi kuollut ennen veteen laittamista. Luoto ei tuolloin avannut teon motiivia.

Lue lisää: Särkijärven murhatutkinta etenee, poliisi epäilee lapsen kuolleen veteen – teosta epäillyn äidin mielentila­tutkimus yhä kesken

Rikosnimikkeenä asiassa on epäilty murha. Nimike on pysynyt samana tutkinnan alusta lähtien.

Syytteen nostamisen määräpäivä asiassa on 28. tammikuuta.

Särkijärven henkirikos

22. toukokuuta 2021 kello 14.25 poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan henkilö oli pudonnut sillalta Tampereen Pyhäjärventiellä lähellä Hervannan liittymää. Nainen loukkaantui vakavasti ja hänet kiidätettiin sairaalahoitoon.

Tämän jälkeen löytyivät lastenvaunut lähellä Särkijärven Lukonlahtea.

Kello 14.54 Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen ihmisten pelastamiseksi vedestä Tampereen Särkijärven Lukonlahteen. Rantavedestä löytyi pieni lapsi menehtyneenä.

Pian selvisi, että tapahtumat liittyvät toisiinsa.

23. toukokuuta 2021 poliisi kertoi, että epäiltyä naista on päästy alustavasti kuulemaan tapauksesta. Tapausta alettiin tutkia murhana. Poliisi vahvisti, että kyse on äidistä ja hänen lapsestaan.

26. toukokuuta tuolloin 38-vuotias tamperelaisnainen vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa epäiltynä todennäköisin syin murhasta.

6. heinäkuuta murhasta epäilty nainen määrättiin mielentilatutkimukseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut