Syyttäjän mukaan Turun Pernon kaksoismurhasta syytetty mies toimi kylmäverisesti ja päämäärätietoisesti – vaatii elinkautista - Rikos - Aamulehti

Syyttäjän mukaan Turun Pernon kaksoismurhasta syytetty mies toimi kylmäverisesti ja päämäärätietoisesti – vaatii elinkautista

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta viime pääsiäisen veriteosta. Syytteitä käsiteltiin tiistaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä syytetty mies Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa 21. joulukuuta 2021. Syytetty vastasi videolinkin kautta Niuvanniemen sairaalasta.

21.12.2021 22:31

STT

Syyttäjä vaatii alle kolmekymppiselle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta kaksoismurhasta Turun Pernossa viime pääsiäisenä. Miestä syytetään myös muun muassa kolmesta murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Syytteitä käsiteltiin tiistaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Haastehakemuksen mukaan veritekoon johtaneet tapahtumat saivat alkunsa, kun syytetty riitautui sittemmin uhriksi joutuneen miehen kanssa bensarahoista. Syyttäjän mukaan keskustelu päättyi lopulta miesten ystävyyden loppumiseen.

Keskustelun jälkeen huumausaineita käyttänyt syytetty varustautui haulikolla, patruunoilla sekä puukolla ja lähti ajamaan Lohjalta Turkuun, syyttäjä sanoo.

Turkuun päästyään syytetty meni miehen asuinrapun luo ja laittoi tälle viestin, että on alhaalla. Syytteen mukaan syytetty ampui miestä, kun tämä astui ulos porraskäytävän ovesta. Laukaus ei osunut mieheen, joten tämä pääsi pakenemaan asuntoonsa kolmannessa kerroksessa ja soittamaan hätäkeskukseen.

Sivulliset kuulivat laukaukset

Talon ensimmäisessä kerroksessa olleet nainen ja mies havahtuivat laukaukseen. Syyttäjän mukaan nainen meni kerrostalon alaovelle, missä syytetty ampui tätä päähän. Nainen kuoli välittömästi.

Naisen kanssa samassa asunnossa ollut mies tuli paikalle ja kävi syytetyn kimppuun. Syytetty pakeni kerrostalon taakse, missä miehet tappelivat. Syytetty löi miestä puukolla eri puolille vartaloa, syyttäjä sanoo.

Haastehakemuksen mukaan syytetty latasi haulikkonsa ja oli jo tähdännyt sillä puukottamaansa miestä, mutta lähti takaisin kerrostalolle kuultuaan hälytysajoneuvojen äänet.

Syyttäjän mukaan syytetty pääsi kolmannen kerroksen asuntoon, missä hän ampui kanssaan riitautunutta miestä päähän. Mies kuoli välittömästi. Tämän jälkeen syytetty etsi muita asunnossa olleita, muttei löytänyt asuntoon piiloutuneita miestä ja naista, syyttäjä sanoo.

Poliisi otti syytetyn kiinni, kun tämä palasi autolleen.

Syyttäjän mukaan syytetyn toiminta oli päämäärätietoista. Mies oli syyttäjän mukaan valmis surmaamaan tielleen tulleet ihmiset päästäkseen ensisijaiseen kohteeseensa.

Vetoaa syyntakeettomuuteen

Syytetty vetoaa oikeudelle toimittamassaan kirjallisessa vastauksessa syyntakeettomuuteen. Hän myöntää murhanneensa syyntakeettomana miehen, jonka kanssa hänellä oli riitaa.

Lisäksi hän myöntää surmanneensa rappukäytävästä ulos tulleen naisen syyntakeettomana, mutta katsoo murhan sijaan syyllistyneensä tappoon. Syytetyn mukaan hän luuli päihtymystilansa vuoksi, että rappukäytävästä oli tulossa naisen sijaan syytetyn kanssa riitautunut mies.

Mies kiistää syytteet murhan yrityksistä. Puukotetun miehen osalta hän myöntää syyllistyneensä hätävarjelun liioitteluna tehtyyn pahoinpitelyyn, mutta katsoo olleensa syyntakeeton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut