Yksi Kankaanpään terrorismijutun epäillyistä vapautettiin - Rikos - Aamulehti

Yksi Kankaanpään terrorismijutun epäillyistä vapautettiin – Häntä epäillään edelleen ja osallisuutta tutkitaan

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi perjantaina 3. joulukuuta viisi 1990-luvulla syntynyttä miestä epäiltynä terrorismirikoksista. Yksi heistä on nyt vapautettu.

10.12.2021 13:54

Kankaanpään terrorismijutun viidestä epäillystä yksi on päästetty vapaaksi. Hänet vangittiin viime viikolla syytä epäillä -perusteella. Tutkinnanjohtajan arvion mukaan todennäköiset syyt vangita mies eivät ylittyneet, joten hänet vapautettiin.

Vapautettua henkilöä epäillään yhä terrorismirikoksista, ja hänen osallisuuttaan tapaukseen tutkitaan edelleen. Poliisin arvion mukaan vapautuvasta henkilöstä ei ole tällä hetkellä vaaraa.

Lue lisää: Viisi miestä vangittiin Suomen ensimmäisessä äärioikeistoon liittyvässä terrorismitutkinnassa – poliisin mukaan ”Kankaanpään ryhmä” edustaa hyvin äärimmäistä suuntausta

Syytä epäillä -perusteella vangitseminen tarkoitti, että poliisilla oli yksi viikko aikaa saada lisäselvitystä epäilylle. Sen jälkeen on mahdollista esittää epäilty vangittavaksi todennäköisin syin.

Kuulustelujen ja muun esitutkintamateriaalin sekä tutkinnanjohtajan arvion mukaan todennäköiset syyt eivät ole toistaiseksi ylittyneet, minkä johdosta epäilty vapautettiin tutkinnanjohtajan päätöksellä.

Muut neljä epäiltyä on vangittu todennäköisin syin.

Suomen historian ensimmäinen

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi perjantaina 3. joulukuuta viisi 1990-luvulla syntynyttä miestä epäiltynä terrorismirikoksista Suomen historian ensimmäisessä äärioikeistoon liittyvässä terrorismitutkinnassa.

Poliisin mukaan vangitut miehet ovat muodostaneet radikaaliin äärioikeistolaiseen ideologiaan perustuvan ryhmittymän, jonka epäillään suunnitelleen terroristista tekoa.

Epäillyt ovat suomalaisia ja asuvat Kankaanpään seudulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut