Sairaalaystäväksi tekeytynyt valkeakoskelainen meni hoitojaksolta kotiutuneen luo ja anasti tältä rahaa: ”Tekotapa on ainutkertainen” - Rikos - Aamulehti

Sairaalaystäväksi tekeytynyt valkeakoskelainen meni hoitojaksolta kotiutuneen luo ja anasti tältä rahaa: ”Tekotapa on ainutkertainen”

Poliisi on tavoittanut epäillyn tekijän.

1.12.2021 15:58

Sairaalan vapaaehtoiseksi avustajaksi esittäytynyt henkilö pääsi sisään hiljattain hoitojaksolla olleen henkilön kotiin ja anasti uhrilta käteistä rahaa.

Uhri ei tunnistanut sairaalaystäväksi esittäytynyttä henkilöä, mutta päästi tämän asuntoonsa, koska ei tiennyt, mistä asiassa on kyse. Epäilty rikos tapahtui lauantaina 27. marraskuuta Valkeakoskella.

Poliisi on tavoittanut valkeakoskelaisen henkilön, jota epäillään nyt varkaudesta. Poliisilla ei ole tietoa siitä, miten epäilty tiesi, että uhri oli vastikään ollut sairaalassa.

”Olettamus on, että kyseessä on kalastelu”, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Lassi Suoranta Valkeakosken poliisiasemalta kertoo.

Poliisin tietoon ei ole toviin tullut vastaavanlaisia kalasteluyrityksiä Valkeakosken poliisiaseman alueelta.

”Tekotapa, jossa epäilty on yrittänyt tulla sisään esittäytymällä sairaalaystäväksi, on ainutkertainen.”

Poliisi muistuttaa, ettei yllättäen ovelle tulevia vieraita henkilöitä tule päästää asuntoon sisään, elleivät nämä voi todistaa työpaikkaansa henkilökortilla tai muutoin olevansa oikealla asialla.

”Tervettä maalaisjärkeä pitää olla. Tämän tyyppiset teot kohdistuvat usein vanhempiin ihmisiin.”

Jos ulkopuolinen henkilö pääsee asuntoon, tulee tilanteessa soittaa välittömästi poliisille numeroon 112.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut