Hovioikeus lievensi hyväksikäyttörinkiin kuuluneiden miesten tuomioita - Rikos - Aamulehti

Hovioikeus lievensi hyväksikäyttörinkiin kuuluneiden miesten tuomioita lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – ei pitänyt tekoja törkeinä

Hyväksikäyttöringin jäseniä on tuomittu eri tuomioistuimissa lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Helsingin hovioikeus 11. tammikuuta 2021.

29.11.2021 17:31

STT, Helsinki

Helsingin hovioikeus lievensi maanantaina kahden miehen tuomioita kuusivuotiaisiin lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Miehet olivat mukana keskusrikospoliisin paljastamassa hyväksikäyttöringissä, johon kuuluneita miehiä on tuomittu eri tuomioistuimissa muun muassa lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ja niiden kuvaamisesta.

Ringin pääsyytetty, 60-vuotias lappilaisyrittäjä, ja 52-vuotias espoolaismies oli käräjillä tuomittu vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikokset tapahtuivat Espoossa vuonna 2007.

Hovioikeus antoi ehdolliset tuomiot

Hovioikeuden mukaan miehet saivat kaksi kuusivuotiasta lasta katselemaan sekä koskettamaan heidän sukuelimiään ja ottivat tilanteesta valokuvia. Hovin mukaan teot eivät kuitenkaan olleet kokonaisuutena arvostellen törkeitä, joten se katsoi miesten syyllistyneen kahteen perusmuotoiseen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

60-vuotias sai vuoden ja neljän kuukauden tuomion ja 52-vuotias vuoden ja kahden kuukauden tuomion. Hovioikeus myös muutti vankeusrangaistukset ehdollisiksi. Oikeus perusteli asiaa teosta kuluneella ajalla sekä sillä, ettei miehiä ollut tuolloin rekisteröity rikoksista.

Käräjäoikeuden määräämät vahingonkorvaukset pysyivät ennallaan.

Syytettyinä myös päähaarassa

Miehet on tuomittu myös hyväksikäyttöringin päähaarassa, jota on käsitelty Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa ja sittemmin Vaasan hovioikeudessa.

60-vuotias Visa Matti Marttila tuomittiin käräjäoikeudessa useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista 7 vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen. Sittemmin Vaasan hovioikeus korotti hänen tuomionsa 8,5 vuoteen. Rikokset tapahtuivat vuosina 2007–2018.

52-vuotias mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä käräjäoikeudessa vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hovioikeus piti tuomion ennallaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut