Syyttäjä: Jere Karalahti yritti lyödä järjestyksenvalvojia ja uhkaili jengiläisten kostolla - Rikos - Aamulehti

Ex-jääkiekkoilija Jere Karalahdelle sakkoja kahakasta järjestyksen­valvojien kanssa – uhkaili valvojia jengiläisten kostolla

Jere Karalahti ei saapunut oikeuden käsittelyyn, joten asia ratkaistiin hänen läsnä olematta.

Jere Karalahtea syytetään laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä ja pahoinpitelyn yrityksestä. Karalahti kuvattiin Hyvinkäällä 26. elokuuta.

24.11. 10:18 | Päivitetty 24.11. 11:56

STT

Ex-jääkiekkoilija Jere Karalahti tuomittiin keskiviikkona sakkoihin baari-illan tapahtumista Kittilässä viime vuoden tammikuussa. Lapin käräjäoikeuden mukaan Karalahti syyllistyi pahoinpitelyyn, pahoinpitelyn yritykseen sekä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen.

Karalahti ei saapunut oikeuden käsittelyyn. Hän ei myöskään esitutkinnassa ottanut kantaa syyllisyyteensä eikä toimittanut oikeudelle ennakkovastausta asiassa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun järjestyksenvalvojat poistivat Karalahden ravintolasta ja taluttivat hänet pihalle. Silloin hän tuomion mukaan tarttui toista järjestyksenvalvojista rinnuksista ja sanoi "haluatko, että lyön". Lisäksi Karalahti sanoi, että hänellä on niin kovat potkut, että voi potkia valvojilta polvet murskaksi, tuomiossa kerrotaan.

Pistivät humalan piikkiin

Oikeuden mukaan tilanne jatkui niin, että Karalahti otti kiinni toisesta järjestyksenvalvojasta ja repäisi tätä itseään kohti sekä yritti lyödä molempia valvojia nyrkeillä. Valvojat saivat Karalahden maahan ja raudoitettua, jolloin hän vielä sanoi, että he ovat "kuolleita miehiä" ja että jengiläiset tulevat heidän kotiinsa kostamaan, tuomiossa sanotaan.

Oikeudessa kuultiin järjestyksenvalvojia, minkä lisäksi tapahtumat tallentuivat ravintolan valvontakameroihin.

Karalahden puheiden osalta syyttäjä haki hänelle tuomiota myös laittomasta uhkauksesta. Järjestyksenvalvojat kuitenkin kertoivat oikeudelle, että olivat pistäneet miehen puheet ainakin osin humalan piikkiin eivätkä olleet pitäneet niitä vakavasti otettavina uhkauksina. Näin ollen oikeus katsoi, ettei laittoman uhkauksen tunnusmerkistö täyttynyt.

Karalahti tuomittiin 35 päiväsakkoon, joista kertyy hänen tuloillaan maksettavaa 910 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut