Jämsän piiritystilanteeseen johtaneet tapahtumat alkoivat jo maanantai-iltana - Rikos - Aamulehti

Jämsässä piiritystilanteeseen johtaneet tapahtumat alkoivat jo maanantai-iltana – Sekä epäilty että poliisi ampuivat, loukkaantunut mies sairaalahoidossa

Tapahtumat alkoivat poliisin suorittamasta rutiinitehtävästä.

Eväjärventien varrella oli tiistaina runsaasti poliisiautoja.

17.11. 13:35

Keskusrikospoliisi on jatkanut Jämsän Eväjärven tiistain tapahtumien tutkintaa.

Yksityisen kiinteistön alueella tapahtui yöaikaan aseenkäyttötilanne. Sitä seurasi tiistaiaamupäivälle jatkunut piiritys, jonka päätteeksi poliisi otti kiinni yhden henkilön.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Hans Fagerströmin mukaan tapahtumat alkoivat jo maanantaina alkuillasta, jolloin poliisi meni Eväjärvellä asuvan miehen luo hoitamaan poliisille tavanomaista tehtävää. Tehtävä on yksityisyyden suojan piirissä, eikä Fagerström pysty siksi kertomaan siitä enempää.

”Näyttää siltä, että siinä yhteydessä poliisia on uhattu ja siitä on alkanut piiritystilanne. Ammuskelu tapahtui maanantain ja tiistain välisenä yönä”, Fagerström sanoo.

Fagerström ei voi kertoa, kuka ampui ensin, mutta ammuskelu on ollut molemminpuolista.

Mies loukkaantui tilanteessa, ja hän on Fagerströmin mukaan nyt sairaalahoidossa. Hän vahvistaa, että kyse on varttuneemmasta mieshenkilöstä.

Piiritystilanteeseen osallistui runsaasti poliiseja. Fagerström ei voi kertoa partioiden tarkkaa lukumäärää, mutta toteaa, että tämän tyyppinen tilanne vaatii aina jonkin verran väkeä.

”Ja jos poliisia on alkuillasta uhattu aseella, se otetaan hyvin vakavasti”, Fagerström sanoo.

Tapausta tutkitaan edelleen murhan yrityksinä. Jos miestä päätetään esittää vangittavaksi, sen on tapahduttava lähipäivien aikana. Virallista päätöstä ei Fagerströmin mukaan ole asiassa vielä tehty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut