Kännykkään keskittynyt autoilija törmäsi edellä ajavaan Ysitiellä Tampereella - Rikos - Aamulehti

Kännykkään keskittynyt autoilija törmäsi edellä ajavaan ysitiellä Tampereella – Motoristin jalka murskaantui ketjukolarissa, käräjäoikeus antoi tuomion

Henkilöauto törmäsi edellä ajavaan autoon suurella nopeudella ja lensi vastaantulijoiden kaistalle. Vastaan tullut motoristi yritti väistää, mutta törmäsi autoon ja lensi ohjaustangon yli ojaan. Pirkanmaan käräjäoikeus on nyt antanut tuomionsa viime huhtikuun tapahtumista.

Onnettomuudessa loukkaantunut motoristi otti tämän kuvan ojassa heti onnettomuuden jälkeen. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi autoilijan liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta ysitiellä huhtikuussa 2021 tapahtuneesta kolarista.

17.11. 10:48

Aamulehti

34-vuotias autoilija piti kännykkää kädessään ja katsoi navigaattoria liian pitkään ysitiellä viime aprillipäivänä kohtalokkain seurauksin.

Tampereelta Jyväskylään päin ajanut autoilija ei huomannut tuolloin, että edessä oleva autoletka oli hidastanut vauhtiaan aiemman onnettomuuden takia. Autoletkan pää oli Atalan jälkeen Niihaman kohdalla. Kännykkään keskittynyt kuljettaja törmäsi henkilöautollaan edellä ajaneen henkilöauton perään kovalla vauhdilla, jolloin hänen kuljettamansa auto kimposi vastaantulevien kaistalle.

Jyväskylän suunnasta tullut moottoripyöräilijä yritti väistää eteensä ilmestynyttä autoa, mutta törmäsi siihen ja lensi törmäyksen voimasta ohjaustangon yli ojaan. Törmäyksen seurauksena motoristin vasempaan jalkaan tuli pirstaleinen avomurtuma ja hänen rintalastansa murtui.

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut asiasta nyt tuomion. Turman aiheuttanut autoilija tuomittiin päiväsakkoihin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta. Maksettavaa hänelle tuli 1 120 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, sillä siitä voi vielä valittaa hovioikeuteen.

Aamulehti haastatteli motoristia

Aamulehti haastatteli onnettomuudessa loukkaantunutta motoristia toukokuussa. Hän kertoo jutussa ehtineensä havaita, että jotain poikkeuksellista tapahtuu, ja kääntää hieman etupyörää kohti tien oikeaa reunaa. Sitten vasemmalla tömähti, mies irtosi istuimestaan ja lensi moottoripyörän etukatteen läpi ja tankojen yli ojan pohjalle.

”Ojassa kaivoin puhelimen esiin ja soitin vaimolleni Merville. Hän kysyi, että sattuiko. Vastasin, että vähän jalkaan, mutta varpaat heiluvat saappaassa”, Tommi Ylimäki kertoo jutussa. ”Seuraava mielikuva on sisältä ambulanssista. Yritin soittaa uudelleen, mutta ensihoitajat sanoivat, että annetaanpa sen nyt olla.”

Ylimäelle tapahtunut moottoripyöräkolari, josta käräjäoikeus antoi nyt tuomionsa, oli jälkimmäinen niistä kahdesta onnettomuudesta, jotka pysäyttivät liikenteen valtatiellä 9 Tampereella 1. huhtikuuta.

Ensimmäisessä onnettomuudessa törmäsivät etelästä ajanut henkilöauto ja pohjoisesta vastaan tullut raskas kuorma-auto. Tapahtumapaikka oli Olkahisissa Aitolahden ja Teiskon liittymän jälkeisessä kallioleikkauksessa. Turmassa menehtyivät henkilöautossa olleet aikuinen ja lapsi.

Ensimmäinen kolari aiheutti ysitielle kilometrien mittaiset jonot pohjoisen suuntaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut