Murhan yrityksistä epäilty loukkaantui Jämsässä poliisioperaatiossa - Rikos - Aamulehti

Poliisi käytti asetta, murhan yrityksistä epäilty loukkaantui Jämsässä poliisioperaatiossa

Poliisi kertoo käyttäneensä asetta operaatiossa. Epäilty loukkaantui.

Paikalla olleen toimittajan mukaan piiritystilanne oli kello 10.30:n jälkeen käynnissä Eväjärventien läheisyydessä tien vasemmanpuoleisessa metsikössä.

16.11. 8:04 | Päivitetty 16.11. 16:47

Aamulehti

Keskusrikospoliisi tiedottaa tutkivansa Jämsän Eväjärvellä maanantain ja tiistain välisenä yönä tapahtunutta aseenkäyttötilannetta ja sitä seurannutta operaatiota.

Poliisi sai yöllä tiedon aseenkäytöstä yksityisen kiinteistön alueella. Myös poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta.

Yhtä henkilöä epäillään poliiseihin kohdistuneista murhan yrityksistä. Epäilty loukkaantui tilanteessa.

Keskusrikospoliisi tutkii tapausta, ja syyttäjä johtaa poliisin virka-aseen käyttöä koskevaa esiselvittelyä. Syyttäjälaitos tiedotti asiasta tiistaina iltapäivällä. Syyttäjälaitoksesta kerrottiin, että tällä hetkellä taltioidaan tapahtumien kulkua ja tehdään esiselvitystyötä.

Piiritystilanne jatkui useita tunteja

Operaatio ja piiritystilanne kestivät useita tunteja. Poliisi kertoi tehtävästä ensimmäisen kerran kello 7.38 tiistaiaamuna.

Operaatio alkoi keskusrikospoliisin mukaan jo yöllä, ja piiritystilanne kesti pitkälle päivään asti. Kello 11.27 poliisi kertoi operaation päättyneen. Poliisi otti paikalta kiinni yhden henkilön.

Henkilö oli loukkaantunut tilanteessa. Poliisi ei ole kertonut, minkälaisia henkilön vammat ovat.

Paikalla puoli yhdentoista aikaan ollut toimittaja kertoi poliisin pyytäneen tapahtumapaikalla olevia median edustajia siirtymään kauemmaksi, koska ”toiminta alkaa nyt”. Poliisi rajasi tuolloin yksityisen kiinteistön aluetta ja käskytti kiinteistössä olevaa henkilöä tulemaan ulos ilman aseita.

Paikalla oli päivällä useita poliisin yksiköitä, paloauto ja ambulanssi. Liikenne kulki poliisin ohjaamana Eväjärventiellä. Poliisi arvioi, että tilanteessa ei ollut vaaraa sivullisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut