Pyöräilijä törmäsi henkilöautoon, molemmille osapuolille tuomio - Rikos - Aamulehti

Pyöräilijä lähti ylittämään suojatietä ”suhteellisen kovalla vauhdilla” ja törmäsi henkilöautoon Tampereella – molemmille tuomio

Lielahdessa tapahtuneesta törmäyksestä seurasi molemmille osapuolille sakot. Kolmeakymppiä ajanut autonkuljettaja sai tuomion myös vammantuottamuksesta.

15.11. 9:46

Aamulehti

Pyörän ja henkilöauton törmäys suojatiellä Tampereen Lielahdessa johti sekä pyöräilijän että autoilijan tuomioihin.

Törmäys tapahtui Lielahdessa Sellukadun ja Enqvistinkadun risteyksessä viime vuoden marraskuussa, kun pyöräilijä lähti ylittämään tietä. Vasenta kaistaa ajanut henkilöauton kuljettaja ei ehtinyt väistää pyöräilijää ja osapuolet törmäsivät toisiinsa.

Syyttäjä katsoi, että molemmat osapuolet laiminlöivät tilanteessa velvollisuutensa noudattaa erityistä varovaisuutta ja ajaa riittävän hiljaisella nopeudella.

Molemmat osapuolet kiistivät syytteet oikeudessa. Henkilöauto tuli suojatielle noin 30 kilometrin tuntivauhtia, mutta kuljettaja ei ehtinyt pysäyttää autoa ennen törmäystä. Kuljettaja sanoi, että ei osannut odottaa, että pyöräilijä tulisi tien yli.

Pyöräilijä taas sanoi katsoneensa, että henkilöauto oli jarruttamassa, ja siksi lähti ylittämään suojatietä.

Lue lisää: Tiedätkö, milloin suojatiellä saa ajaa polkupyörällä? Pirkanmaalla sattuneet vakavat pyöräturmat herättävät kysymyksiä, kunnilla edessä iso urakka

Törmäyksessä olleen henkilöauton takana oli tullut myös toinen ajoneuvo, jonka kuljettaja oli havainnut pyöräilijän ja jarruttanut. Tämä kuvaili pyöräilijän tulleen tielle loivaa alamäkeä ”suhteellisen kovalla vauhdilla ja hiljentämättä vauhtiaan”.

Pyöräilijä mursi törmäyksessä lapaluunsa ja sai useita ruhjeita. Lisäksi hänen omaisuuttaan vaurioitui. Henkilöautosta hajosi tuulilasi.

Oikeus katsoi molempien osapuolien rikkoneen lakia. Pyöräilijä sai tuomion liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, autoilija liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

Pyöräilijä määrättiin maksamaan 20 päiväsakkoa, mikä oli hänen tuloillaan 120 euroa. Autoilija joutui maksamaan 30 päiväsakkoa, tässä tapauksessa 870 euroa.

Lisäksi pyöräilijä joutuu maksamaan tuulilasin korjauskustannukset eli reilut 200 euroa.

Pyöräilijä on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Joka tienkäyttäjänä tahallaan tai huolimattomuudesta rikkoo tieliikennelakia (267/1981) tai sen nojalla annettuja säännöksiä tai määräyksiä tavalla, joka on omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle, on tuomittava liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Lähde: Finlex

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut