Mies tuomittiin käräjäoikeudessa: tupakka sytytti tulipalon - Rikos - Aamulehti

Mies nukahti sohvalle savuke kädessään – tuomittiin sakkoihin vaarallisesta tulipalosta

Vastaaja kiisti syytteen ja vetosi siihen, ettei muista tapahtumia kovin tarkasti. Oikeus katsoi, että ainoa järkevä selitys tulipalolle oli tupakanpoltto asunnossa.

12.11. 19:45

Aamulehti

Mies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa 22. lokakuuta 70 päiväsakon rangaistukseen yleisvaaran tuottamuksesta. Mies oli polttanut savuketta vuokra-asuntonsa sohvalla ja nukahtanut, jolloin palava savuke oli pudonnut sohvalle ja sytyttänyt tulipalon kerrostalossa Sastamalassa.

Vastaaja kiisti syytteen ja vetosi siihen, ettei muista tapahtumia kovin tarkasti. Oikeus kuitenkin katsoi, että ainoa järkevä syy tulipalon syttymiseen on ollut miehen tapa tupakoida sisätiloissa, jonka mies itse oli aikaisemmin myöntänyt.

Oikeuden mukaan rikos on ollut erittäin vaarallinen. Palosta aiheutui mittavia palovahinkoja, joista aiheutui taloyhtiölle kustannettavaa lähes 30 000 euron verran. Tulipalo aiheutti myös vaaraa sekä tuomitun asunnon rakennukselle sekä läheisille muille asuinrakennuksille.

Mies tuomittiin 70 päiväsakon rangaistukseen, mikä tarkoittaa, että tuomitun täytyy maksaa 420 euroa sakkoa. Tuomio on lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut