Nainen ajeli taksilla Vantaalta Lielahteen – öinen kyyti sai dramaattisen lopun - Rikos - Aamulehti

Nainen ajeli taksilla Vantaalta Lielahteen – öinen kyyti sai dramaattisen lopun

Aamuöinen taksikyyti Vantaalta Tampereelle päättyi kiistaan ja ryöstöön helmikuussa viime vuonna.

Taksikuski joutui useamman tunnin työkeikan jälkeen ryöstetyksi Tampereen Lielahdessa.

12.11. 18:54

Aamulehti

Vuoden 2020 helmikuinen taksiajelu päätyi kahteen eri oikeusasteeseen ja tuli lopulta kalliiksi.

Nainen ajeli taksilla Vantaan Hakunilasta Tampereen Lielahteen 290 euron kyydin. Nainen oli maksanut matkasta etukäteen 230 euroa. Loput 60 euroa oli tarkoitus maksaa perillä.

Taksinkuljettaja ajoi naisen sovitusti Lielahteen ja pyysi viimeisiä euroja. Nainen kuitenkin väitti jo maksaneensa matkan, mistä syntyi kiista.

Kerrostalon pihalla nainen tarrasikin taksikuskin lompakkoon, jossa oli myös taksiyhtiön rahoja. Kerrostalon alaovella odotti myös kyytiläisen tuttava, joka tuli kahakkaan mukaan ja uhkasi tappaa taksikuskin veitsellä uhaten. Taksinkuljettaja luovutti ja kaksikko vei kuljettajalta 600 euroa käteistä.

Taksinkuljettaja soitti hätäkeskukseen. Kaksikon ilta jatkui vastassa olleen miehen asunnolle. Poliisi löysi asunnosta veitsen ja osan rahoista vielä samana päivän tehdyssä kotietsinnässä.

Ehdollista ja ehdotonta vankeutta

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi naisen vuoden ehdolliseen vankeuteen. Mies taas oli reilua viikkoa ennen ryöstöä saanut Helsingin käräjäoikeudelta vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen petoksista ja niiden yrityksistä sekä identiteettivarkauksista. Hänet määrättiin tapauksesta vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi kaksikko joutui maksamaan taksinkuljettajalle reilut 2 000 euroa korvauksia kärsimyksistä ja ansionmenetyksistä. Lisäksi heidät määrättiin maksamaan oikeudenkäyntikuluja reilut 3 500 euroa.

Nainen valitti tuomiostaan Turun hovioikeuteen. Turun hovioikeus piti tuomion ennallaan ja määräsi naisen maksamaan reilut 7 000 euroa hovioikeuden oikeudenkäyntikuluja. Ratkaisuun voi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut