18 jäi kiinni huumeiden katukaupasta Sisä-Suomen tehovalvonnassa - Rikos - Aamulehti

18 jäi kiinni huumeiden katukaupasta Sisä-Suomen tehovalvonta­viikolla – Yhdeltä epäillyltä takavarikoitiin 300 grammaa amfetamiinia

Huolestuttavana ilmiönä huumekauppoihin liittyy tällä hetkellä paljon petosyrityksiä. Myyjät ja ostajat yrittävät huijata toisiltaan aineita ja rahaa. Teräaseetkin heiluvat.

Sisä-Suomen poliisi valvoi huumeiden katukauppaa tehostetusti marraskuun ensimmäisellä viikolla.

12.11. 14:22

Aamulehti

Sisä-Suomen poliisin huumausaineiden katukaupan tehovalvonnassa jäi marraskuun ensimmäisellä viikolla kiinni 18 rikoksista epäiltyä.

”Voi sanoa, että viikon tulos vastaa ihan tavallista arkiviikkoa Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella”, rikoskomisario Ari Luoto kertoo.

Poliisi valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa ja verkossa tapahtuvaa välitystoimintaa koko Suomessa.

Sisä-Suomen poliisi kirjasi tehovalvonnan yhteydessä yhden törkeän huumausainerikoksen. Rikos tapahtui Pirkanmaalla. Rikoksesta epäilty on vangittu, ja häneltä takavarikoitiin yhteensä noin 300 grammaa epäiltyä amfetamiinia.

Lue lisää: Rikosepäily: Huumekaupat kärjistyivät tapon yritykseksi Tampereella – kokenut rikoskomisario kertoo huolestuttavasta ilmiöstä: ”Teräaseet heiluvat nyt aika helposti”

Lisäksi Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella, eli Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa, kirjattiin tehovalvontaviikolla katukaupan huumausainerikoksista yhteensä kahdeksan rikosilmoitusta, ja huumausaineen käyttörikoksia yhteensä yhdeksän kappaletta. Rikokset tapahtuivat pääasiassa Tampereen ja Jyväskylän kaupunkialueilla.

Tehovalvontaa tehtiin samaan aikaan myös salatussa Tor-verkossa.

”Tor-verkko on nykypäivänä vahva huumausaineiden myyntialusta. Kauppojen sopimisen jälkeen myyjä ja ostaja kuitenkin tapaavat usein kadulla, joten verkko- ja katukauppa menevät käsi kädessä.”

Luodon mukaan huumausaineiden myyjät liikkuvat ympäri Suomen sinne, missä on ostajia. Samalla tavalla myös isompien määrien ostajat liikkuvat koko maan alueella.

Takavarikoita

Poliisi takavarikoi katuvalvontaviikon aikana Sisä-Suomen alueelta marihuanaa, hasista, amfetamiinia, metamfetamiinia ja kokaiinia.

”Nämä on tavallisestikin tyypillisimmät huumausaineet, joita alueella liikkuu.”

Poliisi takavarikoi myös käteistä rahaa hieman yli 4 000 euroa sekä huumausaineeksi luokiteltavia lääkeaineita.

”Muun muassa Subutexia on alueella paljon.”

Huumausaineen katuvalvonnan yhteydessä poliisi tapasi myös viisi etsintäkuulutettua henkilöä.

Huumekaupoissa petosyrityksiä

Rikoskomisario Luoto kertoo, että huumausainekauppoihin liittyy tällä hetkellä paljon petosyrityksiä.

”Siellä myydään muuta kuin mitä luvataan eli ostajat ja myyjät huijaavat toisiaan. Pahinta on tällä hetkellä se, että tapauksiin liittyy myös ryöstöjä puolin ja toisin. Toiselta yritetään viedä rahat ja toiselta aineet. Teräaseetkin saattavat heilua.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut