Ikaalisten kuolonkolari elokuussa 2020: syytteet kahdelle - Rikos - Aamulehti

Nuori mies kuoli jäätyään puristuksiin auton alle Ikaalisissa – Kuljettajalle syyte törkeästä kuoleman­tuottamuksesta: oli ajokiellossa, promilleja 2,44

Nuori mies kuoli rajussa ulosajossa Ikaalisissa elokuussa 2020. Kahta henkilöä vastaan nostettiin syytteitä tapauksesta.

Asian käsittely alkoi perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Arkistokuva.

12.11. 13:16

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus on aloittanut perjantaina Ikaalisten kuolonkolarin käsittelyn.

Yhden henkilön kuolemaan johtanut ulosajo tapahtui ilta-aikaan elokuussa 2020 kapealla hiekkatiellä Ikaalisten Kuivakoskentien ja Kokevedentien risteyksessä. Poliisi on aiemmin kertonut, että kyydissä oli kuljettaja ja kolme muuta henkilöä, kaikki parikymppisiä nuoria aikuisia.

Syyttäjä nosti kahta henkilöä vastaan syytteet tapauksesta.

Henkilöauton kuljettajalle luovuttanutta naista syytetään ajokorttirikkomuksesta sekä kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle. Syyttäjän mukaan nainen ei riittävästi tarkastanut miehen ajo-oikeutta ja mies oli humalassa. Syyttäjä vaatii naiselle sakkorangaistusta.

Ajoneuvoa kuljettanutta miestä vastaan taas nostettiin syytteet törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta. Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Kova nopeus, raju törmäys

Auton kuljettajana toimi mies, joka oli määrätty ajokieltoon ja joka oli nauttinut alkoholia. Onnettomuuden jälkeen miehen veren alkoholipitoisuus oli vähintään 2,44 promillea. Törkeän rattijuopumuksen raja on Suomessa 1,2 promillea.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan mies kuljetti ajoneuvoa liiallisella tilannenopeudella. Ulosajo tapahtui mäenharjanteen jälkeen, kun mies menetti oikealle kaartuvassa mutkassa ajoneuvon hallinnan. Auto suistui vastaantulijan kaistan yli metsään ja törmäsi puuhun. Syyttäjän mukaan ajoneuvo ”vaurioitui täysin”.

Ulosajossa kaksi matkustajaa ja kuljettaja loukkaantuivat sekä nuori mies kuoli jäätyään puristuksiin auton alle.

Jälkikäteen kuljettajan paikalta puristuksista irrotettu mies ei ole kertomansa mukaan muistanut tapahtumista mitään.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa asiasta tuomion myöhemmin.

Täsmennys 12.11. kello 16.13: syyttäjän haastehakemuksessa mainittiin, että kyydissä olisi ollut neljä henkilöä kuljettajan lisäksi. Näin luki myös jutussa. Poliisi on kuitenkin aiemmin sanonut, että kyydissä oli kuljettaja ja kolme henkilöä. Maininta neljästä kyydissä olleesta poistettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut