Mies yritti tappaa poliisin rappukäytävässä Lempäälässä, syyte sanoo - Rikos - Aamulehti

Syyte: Mies yritti tappaa poliisin rappukäytävässä Lempäälässä – avasi asuntonsa oven keittiöveitsi kädessään

Asiaa puitiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa torstaina 11. marraskuuta. Oikeuden on määrä antaa asiasta päätös 25. marraskuuta.

12.11. 11:16

Aamulehti

Syyttäjä on nostanut vuonna 1993 syntynyttä miestä vastaan syytteen poliisin murhan yrityksestä. Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Tilanne sai alkunsa 23. syyskuuta lempääläläisessä rappukäytävässä, kun poliisipartio saapui suorittamaan syyttäjän haastehakemuksen mukaan ”yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseen liittyvää tehtävää” 27-vuotiaan miehen asunnolle.

Syyttäjän mukaan poliisit vaativat miestä avaamaan oven ja ilmoittivat useamman kerran olevansa poliisista. Molemmat olivat virka-asuissa. Mies avasi oven keittiöveitsi kädessään.

Syyttäjän mukaan mies yritti lyödä ovesta kauempana ollutta naispoliisia keskivartaloon pitkällä keittiöveitsellä. Poliisin työpari tuli väliin niin, että mies ei onnistunut osumaan. Puukko irtosi hyökkääjän kädestä.

Syyttäjä katsoi, että mikäli miehen pitkällä keittiöveitsellä tekemä isku olisi osunut poliisin keskivartaloon ja suojaliivin alle, olisi seurauksena todennäköisesti ollut poliisin kuolema.

Syyttäjä kertoi haastehakemuksessaan, että rikos on ollut hänen mukaansa myös kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon teon yllätyksellisyys, paikkana ollut ahdas porrastasanne sekä teon tarkoituksellinen kohdentaminen oviaukosta kauempana seisseeseen poliisiin.

Syyttäjä vaatii miehelle myös tuomiota virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Syyttäjän mukaan mies vastusti kiinniottoa painiskelemalla ja vääntäytymällä irti. Lisäksi hän yritti toistuvasti ottaa poliisin varustevyöstä voimankäyttövälineen. Toinen poliiseista sai polveensa vamman vastustelun seurauksena.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeutta. Mies otettiin kiinni 23. syyskuuta. Hänet vangittiin 27. syyskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut