Tappona tutkittu vauvan kuolema Kihniössä ei etene oikeuteen - Rikos - Aamulehti

Tappona tutkittu vauvan kuolema Kihniössä ei etene oikeuteen

Syyttäjän mukaan syyllisyyden tueksi ei löytynyt todennäköisiä syitä. Poliisi epäili vanhempien aiheuttaneen lapselle vammoja.

9.11. 13:27

Aamulehti

Syyttäjä päätti, että Kihniössä henkirikoksena tutkittu vauvan kuolema ei johda syytteisiin. Asiasta kertoi ensin Ylä-Satakunta.

Kolme kuukautta vanha vauva kuoli syyskuussa Turun yliopistollisessa sairaalassa.

Vauva lennätettiin helikopterilla sairaalaan 9. syyskuuta sen jälkeen, kun toinen vanhemmista soitti hätäkeskukseen pojan hengitysvaikeuksista.

Poika menehtyi sairaalassa kaksi päivää myöhemmin 11. syyskuuta.

Päätöksestä selviää, että poliisi tutki asiaa tappona siksi, että vauva oli ollut terve vielä 8. syyskuuta neuvolakäynnillä. Vauvan kylkiluu oli tämän jälkeen murtunut. Poliisi epäili, että vauvaa oli pahoinpidelty neuvolakäynnin jälkeen.

Kesäkuussa 2021 teetetyn lääkärinlausunnon mukaan lapsella todetut vammat olivat todennäköisesti syntyneet ravistelun seurauksena.

Vanhemmat sanoivat esitutkinnan aikana, että eivät tienneet, mistä lapsen vammat olivat syntyneet. He myös kiistivät ravistelun.

Osa syyttäjän perusteluista on salattu. Syyttäjä katsoi, että ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäiltyjen syyllisyyden tueksi. Syyttäjä päätti jättää nostamatta syytteen myös perheen toisen lapsen pahoinpitelystä.

Pariskunta oli tutkinnan alkuvaiheessa vangittuna noin kuukauden ajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut