Useista seksuaalirikoksista tuomittu vangittiin taas - Rikos - Aamulehti

Lukuisista seksuaalirikoksista tuomittu mies vangittiin taas – epäillään nyt lapsiin kohdistuvista rikoksista Tampereen ja Oulun seudulla

Miehen viimeisin rikostuomio on tältä vuodelta. Hänet tuomittiin alkuvuodesta puolentoista vuoden ehdottomaan vankeuteen. Tuomio ei kuitenkaan ole lainvoimainen.

29.10. 17:25

Aamulehti

Vuonna 1970 syntynyt mies on vangittu perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Miehen epäillään syyllistyneen syyskuussa 2021 Tampereella törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön sekä seksuaalipalvelujen ostamiseen nuorelta henkilöltä.

Lisäksi miestä epäillään useista Oulun seudulla tapahtuneista rikoksista. Rikosten epäillään tapahtuneen toukokuun 2020 ja lokakuun 2021 välillä. Tutkintanimikkeitä ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja seksuaalipalveluiden ostaminen nuorelta.

Kokonaisuuden tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi sanoo, että tutkinta on vielä aivan alkuvaiheessa. Sisä-Suomen poliisi on ottanut miehen kiinni maanantaina.

”Epäillyt teot ovat jatkuneet viime viikonloppuun asti. Useita asianomistajia on näillä näkymin Tampereen ja Oulun seudulla”, Kallioniemi sanoo.

Hän ei kommentoi asiaa tarkemmin esitutkinnan keskeneräisyyden tai asian luonteen vuoksi.

Syytteennoston määräpäivä on 5.1.2022.

Toistuvia rikoksia

Miehellä on taustallaan lukuisia lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia.

Vuosikymmenen takaa mieheltä löytyy ainakin yksi aiempi seksuaalirikostuomio. Mies tuomittiin vuonna 2008 seitsemän vuoden vankeuteen muun muassa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta. Tapauksessa uhrit olivat 13–14-vuotiaita. Asiaa puitiin myöhemmin myös hovioikeudessa, missä tuomio pysyi ennallaan.

Miehen tuorein tuomio on tältä vuodelta.

Tammikuussa 2021 Satakunnan käräjäoikeus antoi hänelle vuoden ja 6 kuukauden ehdottoman vankeustuomion useista lasten seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Mies kohtasi uhreja nuorten suosimassa Fortnite-pelissä ja lähestyi heitä seksuaalissävytteisillä kuvilla ja viesteillä. Mies muun muassa maksoi lapsille rahaa saadakseen heidän luottamuksensa pelimaailmassa. Mies myös pyrki tapaamaan lapsia, mutta ei onnistunut siinä. Uhrit olivat noin 10-vuotiaita, sillä käräjäoikeuden tuomion mukaan uhrien ja miehen välinen ikäero oli noin 40 vuotta.

Satakunnan käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eikä sitä ole pantu käytäntöön, sillä mies on valittanut päätöksestä Vaasan hovioikeuteen, missä asia on yhä vireillä. Hovioikeudesta kerrotaan, että pääkäsittely tullaan pitämään, mutta vasta ensi vuoden puolella.

Ennen tekoja mies oli vasta hiljattain päässyt ehdolliseen vankeuteen edellisestä tuomiostaan, sillä vuoden 2019 lopussa Vaasan hovioikeus antoi miehelle tuomion neljästä lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Teot tapahtuivat huhtikuun 2017 ja heinäkuun 2018 välisenä aikana.

Lue lisää: Lasten seksuaalisen hyväksikäytön tapaukset jyrkässä kasvussa Sisä-Suomessa – ilmoitusten määrä kasvoi alkuvuonna lähes 60 prosenttia

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut