Suora lähetys Vastaamon tietomurron tutkinnasta - Rikos - Aamulehti

Keskusrikospoliisi järjesti tiedotus­tilaisuuden Vastaamon tietomurron tutkinnasta

Tietomurto ja asiakastiedoilla kiristäminen tuli julki vuosi sitten. Kuun alussa Keskusrikospoliisista kerrottiin, että tutkinnassa on saavutettu edistystä.

Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistunut tietomurto ja sen asiakastiedoilla kiristäminen tuli julki vuosi sitten. Kuun alussa Keskusrikospoliisi kertoi, että tutkinnassa on edistytty.

27.10. 11:39 | Päivitetty 27.10. 13:39

STT

Keskusrikospoliisi (KRP) järjesti keskiviikkona iltapäivällä kello 13 tiedotustilaisuuden Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron tutkinnasta.

KRP:n mukaan yhdeltä alkavassa tiedotustilaisuudessa käsiteltiin esitutkinnan tilannetta ja asianomistajien kuulemisen aloittamista. KRP:n lisäksi paikalla oli edustajia Syyttäjälaitoksesta ja Rikosuhripäivystyksestä. Tilaisuus näytettiin suorana KRP:n Youtube-kanavalla ja tässä jutussa.

Suora lähetys on päättynyt.

Vastaamo oli yksi Suomen suurimmista psykoterapiapalvelujen tarjoajista. Viime vuoden lokakuussa se kertoi joutuneensa tietomurron ja kiristyksen kohteeksi. Tietomurrossa vietiin kymmenientuhansien asiakkaiden tietoja, joita on sen jälkeen julkaistu netissä.

Kuun alussa KRP kertoi, että noin 22 000 ihmistä on tehnyt rikosilmoituksen asiasta. Tuolloin tutkinnanjohtaja Marko Leponen arvioi, että rikosilmoitus oli edelleen tekemättä noin 10 000 ihmiseltä.

Leponen kertoi silloin myös, että tutkinnassa on saavutettu merkittävää edistystä.

”Juttu on erittäin monimutkainen ja siinä on paljon tietoteknisiä haasteita tutkinnassa johtuen esimerkiksi aineiston määrästä. Toisaalta aineiston laatukin asettaa tietynlaisia haasteita. Mutta voidaan sanoa, että vuodessa on otettu isoja harppauksia”, hän sanoi.

Vastaamo asetettiin konkurssiin tämän vuoden helmikuussa, ja sen psykoterapiatoiminta siirtyi Verve Terapialle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut