Pirkanmaalainen mies menettää romuista rikoshyödyn valtiolle - Rikos - Aamulehti

Pirkanmaalaismies turmeli ympäristöä romuilla ja jätteillä, myös hovioikeus tuomitsi rikoshyödyn valtiolle

Törkeästä ympäristön turmelemisesta tuomittu romualan yrittäjä valitti hovioikeuteen siitä, että Pirkanmaan käräjäoikeus ei kohtuullistanut syyttäjän esittämää rikoshyötyvaatimusta.

25.10. 13:28

Aamulehti

Pirkanmaalainen vuonna 1940 syntynyt mies säilytti vuosikymmeniä kymmeniä ajoneuvoja ja muuta jätettä pinnoittamattomalla maaperällä, minkä vuoksi Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten miehen saaman rikoshyödyn menetettäväksi valtiolle. Mies valitti asiasta Turun hovioikeudelle, joka piti pitkälti tuomion ennallaan.

Mies valitti siitä, että käräjäoikeus ei kohtuullistanut syyttäjän esittämää rikoshyötyvaatimusta. Hovioikeuskaan ei näin tehnyt.

Hovioikeus määräsi valtiolle menetettäväksi käräjäoikeutta hieman pienemmän summan, sillä mies oli ryhtynyt toimiin käräjäoikeuden tuomion jälkeen.

Summa aleni 144 620 euroon 155 340 eurosta pienentyneiden kuljetuskustannusten vuoksi.

Käräjäoikeuden tuomiossa mainitaan tuomitun maalla olleen 40 ajoneuvoa ja 1 500 000 kiloa sekalaista jätettä. Hovioikeus totesi riidattomaksi, että mies on käräjäoikeuden tuomion jälkeen kuljetuttanut pois 1 063 630 kiloa jätettä, mihin sisältyy 15 autoa.

Hovioikeuden 11. lokakuuta 2021 antama ratkaisu oli yksimielinen.

Hovioikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Ratkaisuun voi hakea muutosta korkeimmalta oikeudelta, jos se myöntää valitusluvan. Määräaika valitusluvan pyytämiseen ja valituksen tekemiseen päättyy 10. joulukuuta 2021.

Mies tuomittiin käräjäoikeudessa törkeästä ympäristön turmelemisesta vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Koeaika päättyy 20. lokakuuta 2022.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut