Poliisilla oli yöllä usean yksikön operaatio Juupajoella - Rikos - Aamulehti

Uutta tietoa poliisin tunteja kestäneestä yöllisestä operaatiosta Juupajoen Kopsamolla: Keski-ikäinen mies uhkasi räjähteillä, yksi loukkaantui

Poliisilla oli Juupajoella yöllä tunteja kestänyt operaatio. Epäilty uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjähdysaineet, jos poliisi ei poistu paikalta. Keski-ikäistä miestä epäillään useista rikoksista.

Poliisilla oli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tunteja kestänyt operaatio Juupajoen Kopsamolla. Operaation aikana Kopsamontiellä sijaitseva kiinteistö eristettiin.

25.10. 7:40 | Päivitetty 25.10. 12:40

Aamulehti

Sisä-Suomen poliisilla oli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tunteja kestänyt operaatio Juupajoen Kopsamolla.

Operaation päätteeksi poliisi otti kiinni keski-ikäisen miehen. Miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, räjähderikoksesta, huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Tapauksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Tuomas Korhosen mukaan tilanne alkoi, kun poliisi sai hätäkeskuksen kautta hälytyksen epäillystä väkivaltarikoksesta hieman ennen iltakuutta sunnuntaina.

Tapahtumapaikalla poliisille selvisi, että epäilty väkivaltarikos oli tapahtunut todennäköisesti yksityisasunnossa ja teossa oli loukkaantunut yksi aikuinen. Kun poliisi saapui paikalle, loukkaantunut ei enää ollut kiinteistössä.

Kopsamontiellä sijaitsevassa kiinteistössä yhä olleeseen, keski-ikäiseen mieheen ei saatu keskusteluyhteyttä. Poliisi eristi kiinteistön. Eristyksen aikana mies uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjähdysaineet, mikäli poliisi ei poistuisi paikalta.

Lopulta mieheen saatiin neuvotteluyhteys ja hänet otettiin käskytyksen jälkeen kiinni. Mies ei tehnyt kiinnioton yhteydessä vastarintaa. Korhosen mukaan kiinniotto tapahtui maanantaina aamuviiden aikaan.

Asunnosta löytyi räjähteitä, jotka ovat poliisin hallussa.

Poikkeuksellinen operaatio

Läpi yön kestäneeseen operaatioon osallistui lukuisia yksiköitä poliisilta, pelastuslaitokselta ja ensihoidolta. Korhonen ei kommentoi tarkemmin sitä, millaisella kokoonpanolla poliisi on ollut paikalla.

”Voidaan kuitenkin puhua huomattavan suuresta poliisin toiminnallisesta tilanteesta.”

Operaation aikana ainakin yksi tapahtumapaikan lähellä sijaitseva tieosuus eristettiin. Korhosen käsityksen mukaan myös muutamia lähellä sijaitsevia asuntoja jouduttiin evakuoimaan.

Korhonen ei kommentoi sitä, onko kiinniotetulla miehellä aiempaa rikostaustaa. Hän vetoaa ratkaisussaan julkisuuslakiin.

Itse operaatiota hän kuvailee poikkeukselliseksi.

”Kyllä tällaisia vastaavantyyppisiä tilanteita varmasti vuositasolla tulee, mutta poikkeuksellinen tämä on. Räjähteitä tulee aina silloin tällöin poliisitehtävissä vastaan, mutta se, että niitä uhataan tällä tavalla räjäyttää, ei ole kovin yleistä.”

Poliisi kertoi maanantaina aamupäivällä jatkavansa tutkintaa tapahtumapaikalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut