Jämsän Himoksella viikonloppuna tapahtuneiden pahoinpitelyiden tutkinta on edennyt - Rikos - Aamulehti

Jämsän Himoksella kaksi joutui sairaalaan tappelun seurauksena, nyt tapahtumien kulku alkaa selvitä – poliisi kuulustellut kolmea

Jämsän Himoksella viikonloppuna tapahtunut välikohtaus johti kahden henkilön loukkaantumiseen. Pahoinpitelyn uhrit saivat iskuja päähän.

20.10. 12:32

Poliisi on jatkanut viikonloppuna Himoksella tapahtuneen nujakoinnin tutkintaa. Rikoskomisario Veli-Pekka Välisaaren mukaan poliisilla on jo aika hyvä käsitys tapahtumien kulusta.

Tapahtumia tutkitaan edelleen kahtena törkeänä pahoinpitelynä, jotka näyttävät liittyvän toisiinsa.

Lue lisää: Kymmenet nuoret juhlivat Himoksella, ilta päättyi pahoinpitelyihin – poliisi: kaksi kuljetettiin sairaalaan

Epäiltyjä tekijöitä on kolme. Poliisi otti heidät kiinni Jyväskylässä sunnuntaina aamupäivällä. Kuulusteluissa kaikki kertoivat illan tapahtumista varsin yhteneväistä tarinaa, joka on täsmännyt myös asianomistajien ja todistajien lausuntojen kanssa.

Kuulustelut eivät antaneet aihetta pidempiaikaisiin kiinniottoihin.

Näin tapahtumat etenivät

Poliisin tietojen mukaan Himoksella oli perjantaina koolla joukko vanhojentanssien jatkoja juhlineita nuoria. Nuoret olivat keskisuomalaisia, mutta eivät Jämsästä.

Jossakin vaiheessa toisen uhrin ja epäiltyjen tekijöiden välille oli syntynyt toistaiseksi tuntemattomasta syystä sanaharkkaa, joka äityi lopulta väkivallaksi. Uhri sai muun muassa pään alueelle vammoja, joita Välisaari luonnehtii vakaviksi.

Ensimmäisen uhrin kaveri tuli sivummalta väliin, jolloin hänkin sai osansa iskuista. Tässäkin tapauksessa niitä tuli juuri pään alueelle.

Uhreista toisella oli lisäksi yläselässä jälki, jonka vuoksi poliisi tutkii, onko tappelussa käytetty jotain kättä pidempää ja onko jälki ylipäänsä tullut illan aikana.

”Tämä selviää myöhemmin, kun saamme lääkärin lausunnon vammoista. Asianomistaja ei ole itse osannut kertoa siitä”, Välisaari sanoo.

Alkoholilla on Välisaaren mukaan ollut vahva osuus tapahtumissa.

Molemmat uhrit toimitettiin terveyskeskuksen kautta sairaalaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut