Valkeakosken kumihanskavaras sai tuomion - Rikos - Aamulehti

Valkeakosken kumihanska­varas sai tuomion – Puoliksi juotu olut­tölkki osoittautui lopulta ratkaisevaksi todisteeksi

Walki Medicalin Valkeakosken varastosta varastettiin kertakäyttöisiä kumihanskoja noin 49 000 euron arvosta.

14.10. 20:13

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomion Valkeakosken kertakäyttökäsineiden sarjavarkauksista. Käräjäoikeus tuomitsi syytetyn varkaudesta neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Hänen on korvattava Walki Medicalille yli 11 128 euroa. Summa tulee 3 091 rasiasta kertakäyttöhanskoja, joiden oikeus katsoo syytetyn ainakin varastaneen.

Ratkaiseva todiste syytettyyn oli hänen DNA:taan sisältänyt puoliksi juotu oluttölkki rötöspaikan lattialla.

”Tekijä ei ole yritykselle tuttu, eikä tarkempi tekotapa selvinnyt poliisitutkinnassa”, kertoo Walki Medicalsin toimitusjohtaja Jonne Kanervo Aamulehdelle sähköpostilla.

Oikeus määräsi syytetyn korvaamaan yritykselle korvauksia vain toteennäytetyn rikoksen osalta. Yritykselle tuli varkauksista kaikkiaan noin 49 000 euron vahingot.

Walki Medicalin väki huomasi viikonlopun 29.11.–1.12.2019 jälkeen, että sen Valkeakosken varastosta Rautajalankadulta oli viety 60 laatikon lava käsineitä.

Useita käyntejä

Tämän jälkeen tutkimuksissa selvisi, että erilaisia käsineitä oli viety eri kerroilla yhteensä yli 14 000 rasiaa.

”Käsineiden puuttuminen huomattiin normaalin toiminnan yhteydessä. Käsityksemme mukaan varkaudet ajoittuvat lyhyelle ajalle. Muita tuotteita ei oltu varastettu”, kertoo Kanervo.

Varaston lattialla oli puoliksi juotu oluttölkki, josta löytyi teknisessä tutkimuksessa syytetyn dna:ta. Epäillyn auton navigaattorista löytyi tallennettuna kaksi kertaa osoite Pispantalli Valkeakoski. Varasto on samalla alueella.

Mies oli syyttäjän mukaan hankkinut tuntemattomaksi jääneeltä taholta ainakin 3 091 rasiaa Walki Medicalilta anastettuja kertakäyttöhanskoja. Hän oli myynyt käsineitä eri tahoille.

Käsineitä autossa ja varastoissa

Syytetyn autosta löytyi 71 rasiaa ja varastosta 370 rasiaa Walki Medicalilta anastettuja käsineitä. Lisäksi hän oli jättänyt toisaalle varastoon noin 150 rasiaa käsineitä.

Syytetyn mukaan hänet on haluttu lavastaa oluttölkillä varkaaksi. Hän väitti ostaneensa kertakäyttöhansikkaat Hämeenlinnasta, mutta ei halunnut kertoa myyjän nimeä.

Käräjäoikeus ei pitänyt väitteittä uskottavina vaan päätteli, että miehen syyllisyydestä ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Oikeuden mukaan navigaattorin tiedot yhdessä dna:n kanssa osoittavat, että syytetty oli varastorakennuksessa.

Lue lisää: Ensin iski varas varastoon, sitten koronavirus tuontiin – valkeakoskelaisen firman suojakäsineet vaarassa loppua, tuotteita käytetään suomalaisessa terveydenhuollossa

Lue lisää: Uusi epäilty Valkeakosken erikoisessa rikossarjassa: Yrityksestä varastettiin kumihansikkaita useiden kymmenien tuhansien eurojen edestä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos