Salakapakan pitämisestä sakot viidelle miehelle Orivedellä - Rikos - Aamulehti

Salakapakan pitämisestä sakot viidelle miehelle Orivedellä

Vaikka miehet kiistivät syytteet, oikeus piti selvänä, että alkoholia oli myyty porukan kerhotiloissa.

13.10. 19:40

Aamulehti

Miesporukan yhdistyksen harrastustiloissa tapahtunut luvaton alkoholinmyynti johti sakkoihin Orivedellä.

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi tiistaina viidelle miehelle päiväsakkoja alkoholirikoksista ja veropetoksista noin puolen vuoden ajalta vuodelta 2020.

Oikeus katsoi riidattomaksi, että yksi henkilöistä toi Virosta Suomeen myyntiin yhteensä yli 288 litraa alkoholia ja luovutti ne myyntiin muille. Mukana oli viinejä, olutta ja muita alkoholijuomia.

Poliisi teki kerhotilaan etsinnän ja tutki tuomittujen whatsapp-viestikeskusteluja. Niissä puhuttiin muun muassa kerhon alkoholitilanteesta ja alkoholin tuomisen vaikeudesta korona-aikana. Kerhotiloilta löytyi baaritiski ja yli 98 litraa alkoholijuomia sekä 400 savuketta.

Miehet kiistivät myyneensä alkoholia, mutta käräjäoikeus katsoi, että oli selvää heidän tehneen niin. Miehillä ei ollut anniskelulupaa.

Miesten päiväsakkojen rangaistukset vaihtelivat reilusta tonnista yli 5 000 euroon.

Miehet joutuvat korvaamaan Verohallinnolle yhteisvastuullisesti vahingonkorvauksia reilut 800 euroa alkoholijuomaverosta ja juomapakkausveroa reilut 140 euroa.

Poliisi takavarikoi kerhotilasta tutkinnan aikana yli 4 000 euroa käteistä. He menettivät valtiolle kassalippaan, juomaliput ja alkoholijuomat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: