Hovioikeus piti ennallaan Kangasalan ammuskelun tuomion - Rikos - Aamulehti

Mies ampui kahta keskellä päivää Kangasalan keskustassa – 6 vuoden tuomio pysyy

Kangasalalaisravintolan parkkipaikalla tapahtuneen ammuskelun tuomio ei muuttunut hovioikeudessa.

Tapaus aiheutti huomattavan poliisioperaation Kangasalan keskustassa lokakuussa 2020.

12.10. 21:21

Aamulehti

Turun hovioikeus piti ennallaan Kangasalan keskustassa vuonna 2020 tapahtuneen ammuskelun tuomion. Ampumistapaus tapahtui paikallisen ravintolan parkkipaikalla keskellä sunnuntaipäivää 18. lokakuuta.

Jupakassa kaksi seuruetta selvitti asumisepäselvyyksiä Kangasalla. Tilanne sai alkunsa, kun ravintolassa olleet miehet huomasivat toisten saapuneen autolla ravintolan parkkipaikalle. Parkkipaikalla syntyi tappelu, ja lopulta autolla pihaan tullut mies ampui toista ravintolasta tullutta lähietäisyydeltä vatsaan. Mies loukkaantui hengenvaarallisesti. Sen jälkeen ampuja osui toista miestä reiteen.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi ammuskelusta tuomion helmikuussa 2021 ja katsoi vuonna 1981 syntyneen Terno Allani Ahlgrenin syyllistyneen ampuma-aserikokseen ja kahteen tapon yritykseen. Hänet määrättiin 6 vuoden vankeuteen ja maksamaan ammuskelun uhreille yhteensä yli 29 000 euroa.

Mies valitti tuomiostaan ja vaati, että hovioikeus hylkää syytteet tapon yrityksistä ja peruu hänen velvoitteensa maksaa korvauksia uhreille.

Hovioikeus katsoi kuitenkin miehen syylliseksi eikä muuttanut miehen kuuden vuoden vankeustuomiota. Hän pysyy vangittuna ja joutuu maksamaan vahingonkorvaukset uhreille käräjäoikeuden tuomion mukaisesti. Lisäksi hän joutuu maksamaan yli 7 000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Tuomitulla on oikeus hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa 13. joulukuuta asti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: