Isälle tuomio 12-vuotiaan tyttären törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä - Rikos - Aamulehti

Syyttäjä vaati pirkanmaalaiselle isälle vankeutta 12-vuotiaan tyttärensä tapon yrityksestä – käräjäoikeus katsoi, että kyseessä oli törkeä pahoinpitelyn yritys

Isä kiisti yrittäneensä tappaa tyttärensä, mutta tunnusti huitoneensa veitsellä tytärtä kohti.

Tyttärensä tapon yrityksestä syytetyn pirkanmaalaisen miehen tapausta käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa 31. elokuuta. Tuomio asiasta annettiin tiistaina 14. syyskuuta.

14.9. 20:03

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut tyttärensä tapon yrityksestä syytetyn pirkanmaalaisen miehen kahden vuoden vankeusrangaistukseen kahdesta törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä, vapaudenriistosta, laittomasta uhkauksesta ja virkamiehen vastustamisesta. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomion asiasta tiistaina 14. syyskuuta.

Käräjäoikeuden mukaan isä meni aamulla tyttärensä ja tämän äidin asunnolle ja soitti sieltä tyttären äidille uhkaavia puheluita, jotka tytär kuuli. Isä myös kutsui asunnolle tuttaviaan. Äiti soitti asunnolle poliisin, ja poliisien saapuessa paikalle isä huitoi asunnossa veitsellä.

Tilanne päättyi, kun poliisipartio ampui isää kahdesti etälamauttimella.

Lue lisää: Pirkanmaalaiselle miehelle vaaditaan vankeutta alaikäisen tyttärensä tapon yrityksestä

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta kahdesta tapon yrityksestä ja toissijaisesti kahdesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Lisäksi syyttäjä vaati isälle rangaistusta virkamiehen vastustamisesta, laittomasta uhkauksesta ja vapaudenriistosta.

Epäilty kiisti tapon yrityksen ja törkeän pahoinpitelyn yrityksen. Hän tunnusti huitoneensa veitsellä tytärtään ja toista naista kohti, mutta tarkoituksena ei isän mukaan ollut osua kumpaankaan.

Rangaistuksen pituuteen vaikutti miehelle aikaisemmin määrätty ehdollinen vankeusrangaistus. Käräjäoikeus katsoi, että nyt tuomittavan seuraamuksen pituus ja tekojen vakavuus sekä syytetyn aiemmat ehdolliset vankeusrangaistukset edellyttävät vankeusrangaistuksen tuomitsemista ehdottomana. Teot tapahtuivat miehelle tuomitun ehdollisen vankeusrangaistuksen koeaikana ja myös syyte nostettiin koeajan ollessa yhä voimassa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: