Koira puri lasta Nokialla - Rikos - Aamulehti

Koira hyökkäsi 2-vuotiaan lapsen kimppuun Nokialla – vakavat vammat vaativat leikkauksen

Syyttäjän mukaan koiran annettiin kulkea vapaana pitkässä hihnassa ja olla lapsen lähellä, vaikka koiraa hoitanut henkilö tiesi, että koira on vaarallinen eikä se pidä lapsista.

21.8. 19:34

Aamulehti

Vartioimatta jätetty koira hyökkäsi 2-vuotiaan lapsen kimppuun Nokialla maaliskuussa.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan koiraa hoitanut henkilö oli tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta jättänyt hänellä vastuussa olleen koiran vartioimatta.

Koiran oli annettua kulkea vapaana pitkässä talutushihnassa. Lisäksi koiran oli annettu olla lapsen lähellä vaikka hoitaja on tiennyt, että koira on vaarallinen eikä se pidä lapsista.

Koiran hyökkäys aiheutti lapsen päähän kymmenen senttimetriä pitkän haavan, joka ulottui kallon luuhun. Lisäksi hyökkäyksestä aiheutui syviä haavoja kasvoihin. Vakavimmat vammat vaativat leikkaushoitoa.

Syyttäjä vaati koiran hoitajalle rangaistusta eläimen vartioimatta jättämisestä sekä vammantuottamuksesta.

Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi elokuussa syytteen eläimen vartioimatta jättämisestä. Koiran hoitaja sai kuitenkin tuomion vammantuottamuksesta. Hänet tuomittiin maksamaan 30 päiväsakon kokoinen sakkorangaistus.

Lisäksi koiraa hoitanut parikymppinen henkilö velvoitettiin maksamaan erilaisia korvauksia asianomaiselle sekä valtiolle yhteensä 6 800 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut