Hotelli Ilveksen edustalla elokuussa 2019 tapahtuneesta ampumistapauksesta vangittu kaksi henkilöä - Rikos - Aamulehti

Pari vuotta sitten sadat ihmiset todistivat ampumista hotelli Ilveksen edustalla Tampereella – epäillyt poistuivat maasta tapahtumien jälkeen, nyt kaksi vangittiin

Aamuyöllä elokuussa 2019 tapahtuneesta ampumistapauksesta on vangittu kaksi henkilöä. Heidät palautettiin Suomeen hiljattain.

Ampuminen tapahtui Blockfest-viikonloppuna hotelli Ilveksen edustalla vuonna 2019. Paikalla oli satoja ihmisiä.

10.3. 21:47

Aamulehti

Tampereella Hotelli Ilveksen edustalla elokuussa 2019 tapahtuneesta ampumistapauksesta epäiltynä on nyt vangittu kaksi henkilöä.

Ampuminen tapahtui 18. elokuuta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä noin kello 4.50 lähellä hotellin ajoluiskaa. Vuonna 1998 syntynyt mies sai tapauksesta hengenvaaralliset vammat, kun hän sai osuman vartaloonsa.

Vangitsemisoikeudenkäynti käytiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa tiistaina.

Toinen vangituista on vuonna 1995 syntynyt mies, joka vangittiin todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta Tampereella 18. elokuuta vuonna 2019.

Lisäksi miehen epäillään rikkoneen maahantulokieltoa aiemmin samana kesänä, 10. kesäkuuta 2019. Epäillyn rikoksen tapahtumapaikka on Helsinki.

Lisäksi vuonna 1997 syntynyt mies vangittiin tiistaina todennäköisin syin epäiltynä avunannosta tapon yritykseen sekä ampuma-aserikoksesta 18. elokuuta 2019 Tampereella.

Ampumistapaus

Poliisi kertoi pian tapahtuneen jälkeen, että paikalla oli tapahtuma-aikaan satoja ihmisiä ja ampumista edelsi jonkinlainen tappelu. Ampuminen tapahtui samana viikonloppuna, kun Ratinan alueella vietettiin Blockfest-festivaalia.

Tapauksen entinen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoi tuolloin, että tapahtuneesta oli myös kuvamateriaalia.

Elokuussa 2019 yksi henkilö vangittiin epäiltynä tapon yrityksestä, mutta hänet vapautettiin myöhemmin. Poliisi kertoi tuolloin etsivänsä vuonna 1995 syntynyttä Britannian kansalaista.

Perjantaina Suomeen

Tapauksen nykyinen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso kommentoi tapausta lyhyesti. Hän kertoo, että henkilöt poistuivat ampumistapauksen jälkeen maasta.

Heistä annettiin eurooppalainen pidätysmääräys, minkä seurauksena heidät otettiin kiinni ja toimitettiin Suomeen.

Laakso sanoo, että henkilöt toimitettiin Suomeen perjantaina. Käräjäoikeus vangitsi molemmat tiistaina.

Laakso sanoo, että epäiltyjen henkilöllisyydet selvisivät poliisitutkinnassa. Tutkinta jatkuu yhä.

– Heidän tekemisiään tässä nyt selvitellään, Laakso sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut