Kuolemaan johtanut pahoinpitely Tampereella toi tuomiot kahdelle - Rikos - Aamulehti

Tampereella pahoinpidelty mies kuoli myöhemmin kotonaan – oikeus tuomitsi kaksi törkeästä kuolemantuottamuksesta

5.2. 16:33

Kuolemaan johtanut pahoinpitely Tampereella toi tuomiot kahdelle miehelle.

Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomiosta ilmenee, että 69-vuotiasta miestä lyötiin nyrkillä, minkä vuoksi hän kaatui ja löi päänsä asfalttiin. Mies löydettiin seuraavana päivänä kuolleena kotoaan.

Väkivallanteko tapahtui elokuussa 2018.

Oikeus tuomitsi toisen miehistä muun muassa pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Mies syyllistyi käräjäoikeuden mukaan myös varkauteen ja törkeään maksuvälinepetokseen. Hän anasti pahoinpidellyn miehen pankkikortin ja luottokortin ja nosti itselleen yli 2 000 euroa.

Toinen miehistä sai vuoden ja kolmen kuukauden ehdollisen tuomion muun muassa heitteillepanosta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Hän vei pahoinpidellyn miehen kotiin ja jätti tämän sinne yksin sen sijaan, että olisi soittanut hätäkeskukseen.

Tuomittu syyllistyi käräjäoikeuden mukaan myös törkeään maksuvälinepetokseen noin vuosi ennen pahoinpitelyä. Rikoksen uhriksi joutui sama mies, joka myöhemmin kuoli pahoinpitelyn vuoksi.

Kolmannelle miehelle syyttäjä vaati rangaistusta törkeästä petoksesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, joiden uhri syytteen mukaan oli sama kuin muidenkin käsiteltyjen rikosten. Nämä syytteet käräjäoikeus hylkäsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos