Alaikäisiä tyttöjä kehotettiin myymään seksipalveluja – kolme tuomittiin Tampereella ja Turussa tapahtuneista ihmiskaupoista - Rikos - Aamulehti

Alaikäisiä tyttöjä kehotettiin myymään seksipalveluja – kolme tuomittiin Tampereella ja Turussa tapahtuneista ihmiskaupoista

Nuori pariskunta tuomittiin kahden alaikäisen tytön parituksesta. Tuomion sai myös paritukseen osallistunut nainen, joka oli rikosten tekohetkellä itsekin alaikäinen. Rikokset tapahtuivat Tampereella ja Turussa kesällä ja syksyllä 2018.

Asiaa käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa lokakuussa suljetuin ovin.

18.11.2020 14:19 | Päivitetty 18.11.2020 15:56

Aamulehti

Kolme henkilöä tuomittiin keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeudessa ihmiskaupasta.

Vuonna 2000 syntyneet mies ja nainen parittivat kahta alaikäistä tyttöä. Pariskunta majoitti tyttöjä kotonaan Tampereella ja hotellissa Turussa seksinmyyntiä varten. He myös kehottivat useita kertoja vanhempaa tyttöä myymään seksiä.

Rikokset tapahtuivat vuoden 2018 kesällä ja syksyllä, jolloin nuorempi asianomistajista oli 15-vuotias ja vanhempi 16–17-vuotias.

Käräjäoikeuden mukaan pariskunta paritti vanhempaa tyttöä 50 asiakkaalle ja sai siitä 6 000 euroa. Nuorempaa tyttöä paritettiin kuudelle asiakkaalle.

Pariskunta otti itselleen suurimman osan seksipalvelujen myynnillä saaduista rahoista ja käytti ne muun muassa alkoholiin ja huumeisiin.

Pariskunnalle ehdotonta vankeutta

20-vuotiaat Heidi Kristiina Havantola ja Miro Ville Valtteri Lindqvist tuomittiin kahdesta ihmiskaupasta ehdottomiin 2 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistuksiin. Molemmat syyllistyivät myös alkoholirikokseen luovuttaessaan alkoholia asianomistajille. Lindqvist sai tuomion myös huumausainerikoksesta, koska hän oli antanut toiselle tytöistä amfetamiinia.

Pariskunnan lisäksi myös 19-vuotias nainen tuomittiin ihmiskaupasta nuorena henkilönä vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeuden mukaan hän osallistui paritukseen Turussa syksyllä 2018 kehottamalla nuorempaa asianomistajaa myymään seksipalveluja.

Syyttäjä vaati vastaajille rangaistusta törkeistä ihmiskaupoista tai vaihtoehtoisesti törkeistä parituksista. Syyttäjän mukaan ihmiskaupat tai paritukset olivat törkeitä, koska asianomistajat olivat alaikäisiä ja karkumatkan vuoksi heidän majoituksensa oli pariskunnan varassa.

Käräjäoikeus ei kuitenkaan pitänyt ihmiskaupparikoksia kokonaisuutena arvostellen törkeinä, sillä asianomistajia ei pakotettu seksinmyyntiin ja he olisivat voineet lopettaa toiminnan missä vaiheessa tahansa ja palata asuinpaikkaansa.

Oikeudenkäynti suljetuin ovin

Vastaajat velvoitettiin korvaamaan 15-vuotiaalle asianomistajalle kärsimyksestä 8 000 euroa. Vanhemmalle asianomistajalle pariskunta velvoitettiin maksamaan korvauksia loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 4 000 euroa.

Seksinmyynnistä saadut 6 640 euroa määrättiin rikoshyötynä valtiolle.

Tapausta käsiteltiin lokakuussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa suljetuin ovin asianomistajien yksityisyyden suojelemiseksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen, sillä siitä voi vielä valittaa hovioikeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut