Kahden pirkanmaalaisen epäillään saaneen miljoonia väärennetyillä taideharvinaisuuksilla - Rikos - Aamulehti

Kahden pirkanmaalaisen epäillään saaneen miljoonia väärennetyillä taideharvinaisuuksilla

10.11.2020 8:49

Aamulehti

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii taidepetoskokonaisuutta, jossa epäiltynä on kaksi pirkanmaalaista henkilöä. Syytteennostamisen määräpäivien piti olla lokakuussa 2020, mutta määräpäivät ovat lykkääntyneet.

Määräpäivät ovat lykkääntyneet alkuperäisistä jo kuukausia.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto KRP:stä kertoo, että nyt syytteennoston määräpäivä menee pitkälle ensi vuoteen.

– Aikaisin syytteennoston määräpäivä tällä hetkellä menee helmikuun puolelle 2021. Toivottavasti ensi vuoden alussa olisi sitten jotain tiedotettavaa asiasta, Luoto sanoo.

Neliosainen kokonaisuus

Rikoskokonaisuuteen liittyy neljä osiota. Luoto kertoo, että yksi osio on lähtenyt loppulausunnolle jo kuukausia sitten, ja toinen osio on valmistumassa tässä kuussa.

– Yhteen osioon edelleen odotetaan Espanjasta toimenpiteitä, ja niin kauan kuin ne toimenpiteet ovat tekemättä, kokonaisuutta ei saada valmiiksi.

Espanjasta odotetaan Luodon mukaan lausuntoa.

Kokonaisuutta tutkitaan törkeinä petoksina ja törkeänä väärennöksenä. Rikoksiin epäillään käytetyn Salvador Dalín ja Joan Mirón teosten väärennöksiä.

Aamulehti kertoi kesäkuussa, että saadun rikoshyödyn on arvioitu olevan miljoonia euroja. Luoto sanoo, että summat ovat varmasti muuttuneet siitä, kun niistä on viimeksi tiedotettu. Hän ei tarkenna tapauksen yksityiskohtia tässä vaiheessa tutkintaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos