Helvetin enkelien johtohahmo vangittiin huumerikoksesta – ”Poikkeuksellinen vyyhti koko Suomen rikoshistoriassa” - Rikos - Aamulehti

Helvetin enkelien johtohahmo vangittiin huumerikoksesta – ”Poikkeuksellinen vyyhti koko Suomen rikoshistoriassa”

20.7.2019 13:09 | Päivitetty 20.7.2019 19:47

Liivijengi Helvetin enkeleiden johtohahmo vangittiin lauantaina aamupäivällä todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta.

Vangitsemiskäsittely käytiin suljetuin ovin ja siihen liittyvät tiedot määrättiin salassa pidettäväksi. Syytteennoston määräpäivä on ensi vuoden tammikuussa.

– Puhutaan erittäin vaaralliseksi luokitellusta huumausaineesta. Laatua ja määrää tai muita yksityiskohtia en tutkinnallisista syistä voi ottaa esille. Rikosepäilystä tekee törkeän aine ja määrät, joiden kanssa ollaan tekemisissä, epäillyn vangitsemista vaatinut tutkinnanjohtaja Kaarle Lehmus kertoi.

Lehmus ei kommentoi lauantaina vangitun miehen asemaa liivijengissä eikä sitä, miten Helvetin enkeleiden Helsingin Vallilassa sijaitseviin kerhotiloihin tehty kotietsintä mahdollisesti liittyy tapaukseen.

Lehmus kuvailee rikosvyyhtiä poikkeuksellisen laajaksi, mutta ei ota kantaa epäiltyjen määrään eikä ota kantaa siihen, onko tulossa mahdollisia uusia vangitsemisia.

– Voin sanoa, että yhtenä elementtinä tämän jutun poikkeuksellista laajuutta on epäiltyjen määrä, joka on iso.

Vyyhtiä selvitetty kuukausia

Lehmuksen mukaan esitutkinta on vielä hyvin kesken. Poliisi on selvittänyt asiaa kuukausia. Vangitun miehen epäiltyjen rikosten tekoaika ajoittuu vuoden 2018 alusta tämän vuoden heinäkuuhun.

Tavallisesti vangitsemisoikeudenkäynnit pidetään käräjäoikeuksissa virka aikaan. Viikonloppuun sijoittuva poikkeuksellinen vangitsemisajankohta poliisitalolla ei Lehmuksen mukaan johdu muusta kuin pakkokeinolakiin liittyvistä määräajoista.

Vangitun asianajaja kieltäytyi kommentoimasta päämiehensä rikosepäilyjä lauantaina.

Lehmus ei ota kantaa Helsingin Sanomien tietoihin, joiden mukaan nyt vangitun miehen tapaus kytkeytyisi fitnessmallin ja hänen avopuolisonsa vangitsemiseen. Mallia epäillään tuottamuksellisesta rahanpesusta ja miestä törkeästä doping- ja huumausainerikoksesta.

– Esitutkinta on hirvittävän keskeneräinen, joten en kommentoi tätä kytkösasiaa mitenkään, tutkinnanjohtaja Lehmus sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos